Ο απογαλακτισμός από τον θρυλικό μεν αλλά περιορισμένο ορίζοντα του Nashville συνεχίζεται. Η Margo Price αφήνει πίσω της την εντοπιότητα, για χάρη αυτής της τεράστιας, θρυλικής και ανεξάντλητης οροσειράς που λέγεται rock/folk/country/r&b τραγουδοποιία και την έχουν περπατήσει μέσα στα χρόνια από τον Jackson Browne ως τον Tom Petty και από την Lucinda Williams ως την Bonnie Raitt, από τον Kris Kristofferson και τον Emmylou Harris ως τους Wilco και τον Mike Campbell (που δίνει εδώ το παρών).

Άλλωστε παραγωγός του δίσκου είναι ο Jonathan Wilson που και αυτός από τα ίδια βουνά αγναντεύει τη μουσική, ενώ δεν είναι τυχαίο που συμμετέχει στο άλμπουμ και η Sharon Van Etten που συμμερίζεται παρόμοιες μουσικές απόψεις.

Μπροστά σε αυτά τα τεράστια τοπία που τα έχουν διαβεί πραγματικά σπουδαίοι δημιουργοί, η Margo Price δεν φαίνεται ικανή να μπορεί να ορθώσει δημιουργικό ανάστημα. Μετά από 4 δίσκους μπορούμε πιά να πούμε πως το βεληνεκές της είναι ικανοποιητικό, αλλά όχι αρκετό για να δημιουργήσει κάτι αξιομνημόνευτο και ιδιαίτερο, κερδίζοντας περισσότερο τον χαρακτηρισμό της «καλής και τίμιας» προσπάθειας.

Όλα στο Strays είναι βασικά ΟΚ, αλλά πουθενά δεν υπάρχει η υπέρβαση, η ίντριγκα, αυτό το κάτι που θα κάνει το άλμπουμ ξεχωριστό είτε συνθετικά είτε στιχουργικά. Όλα καλά, όλα τίμια, όλα στη θέση τους, όλα όπως μας τα έχουν πει οι μεγάλοι δάσκαλοι του είδους.

Σε αγαπάμε Margo αλλά δεν σε θαυμάζουμε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured