Ούτε που μπορούσαμε να φανταστούμε τη δεκαετία του '90 όταν το new age και η ambient βοήθησαν τελικά να μπει μελωδία στα δημοφιλή τότε jungle και drum n bass ιδιώματα, ότι θα βλέπαμε στις μέρες μας τη συνέχεια, μετά από χίλια μύρια κύματα. Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε ούτε να φανταστούμε ότι η μουσική θα έκανε βόλτες και κύκλους ατέρμονους μέσα στις δεκαετίες. Ανέκαθεν, άλλωστε, οι ατμόσφαιρες ήταν ειδικότητα αυτών που έμπλεκαν συχνά -πυκνά με τα συνθεσάιζερ και τον προγραμματισμό μέσω υπολογιστή.

O Βρετανός Matt Cutler, a.k.a. Lone, πάντα αγαπούσε τη μουσική των Cocteau Twins και των My Bloody Valentine και πάντα ήθελε όλο αυτό το βάθος στην παραγωγή να το περάσει στα κομμάτια του. Δραστηριοποιείται από το 2008 με αρκετές κυκλοφορίες στο ενεργητικό του και πολλά μουσικά στιλ αλλά πάντα με αληθινή αγάπη για την ηλεκτρονική μουσική. Είναι γεγονός ότι με την πάροδο των χρόνων γινόταν ολοένα και πιο ατμοσφαιρικός, μέχρι που έβαλε το DnB στις παραγωγές του. Ξεκάθαρα θα πω πως το τελευταίο του πόνημα και φετινό release Always inside your head είναι και η πιο ώριμη δουλειά του μέχρι σήμερα. 
 
Δεν είναι όλο το album σε αυτό το ύφος αλλά κερδίζουν τα σημεία με τα drum loops που χρησιμοποιεί o Loner, με βαθύ reverb και space echo στην παραγωγή. Εδώ, οι ατμόσφαιρες κυριαρχούν. Vocals με 90s ηχόχρωμα και synths μπλεγμένα με φυσικούς ήχους. Ακόμα ένα Party Zone και ένα Chill Out Zone ξαναζωντανεύουν στις οθόνες μας και μας κρατούν ως τα ξημερώματα κολλημένους στο MTV που ήταν σχεδόν η μόνη μας ευκαιρία να ακούσουμε ηλεκτρονική μουσική εκείνα τα χρόνια. Orbital, Aphex Twin, Jonny L και πολλοί άλλοι σε αυτές τις οθόνες, όπως και σε αυτό το LP. 
 
Το ολοκαίνουριο album του πολυπράγμονος Lone ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και χρειάζεται πολλές ανάσες και ηρεμία για να καταναλωθεί σωστά. Από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες της χρονιάς κι ας έσκασε στο 90' με περίτεχνο τρόπο. 
 
Άκου κι αυτό: Washed Out - Purple Moon (2020), Modeselektor - EXTLP (2021)
 
 
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured