Για ένα πράγμα που δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους Danko Jones, είναι η ασυνέπεια.

To πρόγραμμα που ακολουθούν μένει σταθερό από το 2002, όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ Born A Lion: CD-περιοδεία-CD, δίχως μεγάλα διαλλείματα. Φτάνουν έτσι με το Wild Cat στην 8η κυκλοφορία τους, δίχως να αλλάξουν το μουσικό τους ύφος. Εξακολουθούν δηλαδή να παίζουν καλοφτιαγμένο μεν, αναμενόμενο δε hard rock. Με λίγο Motörhead, μια τζούρα Thin Lizzy, ένα πέρασμα από Misfits και με αρκετά «oh-oh-oh», που στις συναυλίες ακούγονται ακόμα καλύτερα.

Από το πρώτο κιόλας τραγούδι (“I Gotta Rock”), λοιπόν, οι Καναδοί μας υπενθυμίζουν –σε περίπτωση που το έχουμε ξεχάσει– τι θα ακούσουμε. Οι επιρροές από Misfits ακούγονται ξεκάθαρα στο “Going Out Tonight”, το “You Are My Woman” είναι το πιο Thin Lizzy τραγούδι που έχουν γράψει μέχρι τώρα, ενώ δεν λείπουν και στιγμές αφιερωμένες στο macho rock ‘n’ roll (το αγαπημένο τους θέμα), σαν το “Success In Bed” και το “Diamond Lady”. Έχοντας συμπληρώσει 21 χρόνια στα μουσικά δρώμενα, o ηγέτης Danko Jones γράφει και ένα τραγούδι για τον εαυτό του (“Do This Every Night”), δηλώνοντας ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν τα παράτησε: συνεχίζει κάθε στιγμή να είναι ενεργός και να παίζει rock ‘n’ roll.

Το στυλ των Danko Jones είναι αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στα ακούσματά μου. Και πάλι, όμως –και μάλιστα για μία ακόμη φορά κατά τα τελευταία χρόνια– δεν μπορώ να βρω κάτι ιδιαίτερο στο Wild Cat. Το πρώτο single, το “My Little RnR”, είναι ομολογουμένως αρκετά καλό τραγούδι, το “Going Out Tonight” είναι συμπαθητικό, αλλά στα υπόλοιπα πολλές φορές πάτησα το skip δίχως να υπάρχει κάποιος λόγος.

Το καλύτερο για το Wild Cat το διάβασα κάπου στο ίντερνετ: ως «Business as usual» το περιέγραψαν και έχουν απόλυτο δίκιο. Είναι σαν να τρως την ίδια πίτσα, από την ίδια πιτσαρία, για πολλά χρόνια. Είναι όλα σωστά, θα χορτάσεις, αλλά κάτι θα λείπει... 

{youtube}hVuI5ShJI4E{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured