Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν δισκογραφικά οι Τρεις Θαυμαστικοί (κάτι σαν τους Τέσσερις Φανταστικούς), κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή των περίεργων μουσικόφιλων. Σίγουρα ήταν το όνομα, αλλά και η ένταξή τους στο dance punk κίνημα –το οποίο έβραζε εκεί πίσω στο πρώτο μισό των '00s– καθώς και το ότι ηχογραφούσαν για την εμβληματική Warp, που μόνο σε τέτοιους ήχους δεν μας είχε συνηθίσει μέχρι τότε. Τελευταίο και πιο σημαντικό, όμως, ήταν η ίδια η μουσική τους: βουτηγμένη στην τρέλα, στην ηδονική της φύση, προορισμένη για χορευτικό ξεφάντωμα και με μια προδιάθεση για ευχάριστες εκπλήξεις.

Δώδεκα χρόνια μετά κι ενώ το είδος με το οποίο ταυτίστηκαν έχει προ πολλού πάψει να απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του μουσικού τύπου, οι !!! εξακολουθούν να ιντριγκάρουν. Μάλιστα, ο πέμπτος δίσκος τους έρχεται την κατάλληλη στιγμή, ακριβώς μετά το Strange Weather, Isn't It?, το οποίο –αν και δεν ήταν κακό– έδειχνε σημάδια κόπωσης. Το THR!!!ER διαλύει λοιπόν όλα αυτά τα συννεφάκια περί καλλιτεχνικής οπισθοδρόμησης. Πιο κεφάτοι από ποτέ, οι !!! στήνουν εδώ το soundtrack μιας βραδινής εξόδου, βάζοντάς σε κλίμα γιορτινό και δημιουργώντας σου μια ευεξία πιο αναγκαία από ποτέ στις μέρες μας.

Την αρχή κάνει το “Even When The Water's Cold” με τα του-ρου-ρου φωνητικά του τελειώματος κι ένα κιθαριστικό riff να σε μεταφέρει κάπου ηλιόλουστα, θέτοντας τα στάνταρ για το υπόλοιπο του δίσκου. Ακολουθεί το χαρακτηριστικό μπάσο του “Get That Rhythm Right”, μαζί με τα α-λα-“Limit To Your Love” πλήκτρα και τις δανεισμένες από τον (ξανά επίκαιρο τελευταία) Nile Rodgers funky κιθάρες του “One Girl/One Boy”. Το “Fine Fine Fine”, πάλι, είναι κομμάτι για τους πιστούς της βρετανικής ποπ, το "Slyd" θυμίζει Simian Mobile Disco (το “Hustler” συγκεκριμένα), το “Californiyeah” επαναλαμβάνει συνεχώς «California’s on my mind» δηλώνοντας ξεκάθαρα τα κίνητρά του. Το “Except Death” επανέρχεται στη φόρμουλα της εθιστικής μπασογραμμής, ενώ το “Careful” προσεγγίζει στον ήχο των Hot Chip –φορώντας όμως έναν πιο ηλεκτρονικό μανδύα– και το “Station (Meet Me At The)” φέρνει στο προσκήνιο τις κιθάρες, στήνοντας ένα γκαραζοειδές αυτοσχέδιο πάρτυ το οποίο στοχεύει στο ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με τα οκτώ κομμάτια που προηγήθηκαν: στην ψυχική ανάταση.

Δεν μπορείς επομένως να δηλώσεις πως περίμενες κάτι διαφορετικό από το THR!!!LER των !!!. Κέφι, χαρά και χορός είναι το τρίπτυχο που αποζητούν στο νέο τους άλμπουμ και εν τέλει καταφέρνουν να εκφράσουν μ' αυτό. Με ανανεωμένη συνθετική γραφή, με τραγούδια τα οποία μοιάζουν φτιαγμένα για να παιχτούν δυνατά το φετινό καλοκαίρι και μ' ένα σφιχτοδεμένο σύνολο χωρίς περιττές στιγμές, το πέμπτο Chk Chk Chk άλμπουμ μοιάζει έτοιμο να πρωταγωνιστήσει στα καλύτερα που έρχονται, συνεχίζοντας επάξια τη δισκογραφική παράδοση των Θαυμαστικών.

 

 

{youtube}awENV6CF0dc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured