Μουσικές ιστορίες χωρισμού έχουμε ακούσει άπειρες. Στη λίστα έρχεται να προστεθεί και το Tosta Mista των Hooded Fang, με έναν αστερίσκο όμως. Γιατί αυτός ο δίσκος δεν περιέχει τα τραγούδια που θ’ ακούγονταν σε ένα σκοτεινό μπαρ, παρέα με μια μπουκάλα ουίσκι και με τις αναμνήσεις μεγαλείων μιας περασμένης σχέσης. Είναι ο δίσκος που θα μας συντροφέψει στην αναζήτηση του νέου, ένα σάουντρακ για επερχόμενες ερωτικές περιπέτειες.

Οι Hooded Fang μας μιλoύν λοιπόν για τον έρωτα με μια παιδιάστικη, σχεδόν αφελή προσέγγιση («I don’t care what the neighbors say / I want to love you anyway»), η οποία εν τέλει έχει πλάκα. Οι ιστορίες χωρισμού εδώ ξεφεύγουν από τη γλυκόπικρη χροιά που συχνά τις διακατέχει και παρουσιάζονται σαν ευκαιρίες για μια καινούργια αρχή. Οι Καναδοί βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο κι αυτή είναι η ουσία του Tosta Mista.

Η μουσική του έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1960 και η garage pop διανθίζεται έτσι με soul ρυθμικές κιθάρες και με surf μελωδικά μοτίβα. Θυμίζει τους Black Lips του Arabia Mountain, τους Drums του πρώτου δίσκου, αλλά και αρκετούς άλλους. Συνεπώς το Tosta Mista δεν είναι κάτι νέο: το έχουμε ακούσει στο παρελθόν και θα το ακούσουμε ξανά στο μέλλον. Αλλά οι Hooded Fang δεν προσβλέπουν σε δάφνες καινοτομίας –δεν θα μπορούσαν άλλωστε. Το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν τα upbeat pop τραγούδια τους με τη διάθεση που τους αρμόζει. Κι αυτό το πετυχαίνουν, αφού το Tosta Mista μπορεί να σε κάνει να τα αφήσεις όλα για λίγο, για να ονειρευτείς ένα κοκτέιλ μπροστά στη θάλασσα, χαζεύοντας λουόμενα κορμιά.

Οι Hooded Fang μας παρουσιάζουν εδώ 10 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένης και της τριλογίας “Big Blue” η οποία είναι ορχηστρική και διαρκεί συνολικά 81 δεύτερα. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως 7 τραγούδια είναι πολύ λίγα και δεν ξέρω αν τα 25 λεπτά συνολικής διάρκειας του Tosta Mista αρκούν για να χαρακτηριστεί άλμπουμ. Μικρής σημασίας προβληματισμός, ωστόσο, αφού τα τραγούδια είναι ισάξια και έχουν τη δύναμη να μετακινήσουν τις άκρες των χειλιών προς τα πάνω.

Βέβαια, πολλοί είναι όσοι θα μπορούσαν να μιλήσουν για 7 γλυκανάλατα τραγουδάκια και για μια κυκλοφορία που θα ξεχαστεί γρήγορα –και μπορεί να έχουν δίκιο. Οι Hooded Fang, όμως, σου ζητούν να μην τους πάρεις και πολύ στα σοβαρά, καταφέρνοντας να σε βάλουν στη λογική του μισογεμάτου ποτηριού, ώστε να δεις τη δουλειά αυτή σαν ένα παιχνίδι για χωρισμένους. Με μια πιο χαλαρή, «τοσταμίστικη» αν θέλετε (εκ του Tosta Mista) προσέγγιση, για να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι σου χάρισε ένα πολύ ευχάριστο μισάωρο.


 

{youtube}VYrRg5jAuJA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured