Η Ιέρεια του rock’n’roll σε επιλεγμένες διασκευές.

Όταν ένας μουσικός διασκευάζει ένα γνωστό τραγούδι και το κάνει να ακούγεται σαν δικό του, τότε μιλάμε για καλλιτέχνη με ψυχή και κότσια, πράγματα που δεν λείπουν από την Patti Smith.

Όταν διασκευάζει από Hendrix, Doors, Nirvana και Stevie Wonder, μέχρι Tears For Fears και Paul Simon και το αποτέλεσμα ακούγεται τόσο μα τόσο συγκλονιστικό, το μόνο που μας μένει να εκφράσουμε είναι η λύπη μας που το Twelve είναι δώδεκα τραγούδια και όχι δώδεκα CD.

Παίρνει, για παράδειγμα, το “Smells Like Teen Spirit” και χρησιμοποιώντας «απλώς» παραδοσιακά όργανα (ακουστικό μπάσο, βιολί, μπάντζο) το μεταμορφώνει από νεανικό ξέσπασμα σε διαχρονικό παραδοσιακό τραγούδι διαμαρτυρίας. Το "Midnight Rider" των Allman Brothers σε κάνει να θες να τα παρατήσεις όλα και να βγεις στο δρόμο, ενώ το ηπειρώτικο κλαρίνο προς το τέλος του “Are You Experienced” θα έκανε περήφανο το Θεό Hendrix.

Οι Flea και Verlaine προσθέτουν τη δεξιοτεχνία τους στην παρέα, αλλά για το τελικό αποτέλεσμα μόνο την Patti Smith θα πρέπει να συγχαρούμε. Υποκλινόμαστε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured