Που μας ξετρύπωσε ένας θεός ξέρει. Στην νεαρά Jen Gloeckner αναφέρομαι, η οποία από την μικρή επαρχιακή κωμόπολη στην Iowa που κατοικεί, ηχογραφεί και παίζει μουσική σε καφετέριες και μικρά bar, επικοινώνησε μαζί μας και μας έστειλε το ντεμπούτο album που κυκλοφόρησε μόνη της.

Η έκπληξη στο “Miles Away” είναι ότι παρά το γεγονός ότι ηχογράφησε, επιμελήθηκε και κυκλοφόρησε μόνη της το album, κανένα σημείο της όλης δισκογραφικής παρουσίας δεν μαρτυρά την έλλειψη κάποιας εταιρίας από πίσω. Ok, μόνο στη διανομή και στην προβολή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, αλλά αφού βρήκε το Avopolis, θα βρει σίγουρα κάποια άκρη.

Ακούγοντας τις 15 συνθέσεις που υπογράφει η ίδια μόνη της, ή μαζί με τον άντρα της John, μπορώ να στοιχηματίσω όλη μου την δισκοθήκη ότι σύντομα θα την δούμε να ξεπροβάλλει μέσα από το ρόστερ κάποιος μεγάλης πολυεθνικής δισκογραφικής εταιρίας, ειδικά τώρα που τo φαινόμενo Norah Jones κάνει αισθητή την παρουσία του στους λογιστικούς ισολογισμούς της EMI.

Η αναφορά στην δεσποινίδα Jones δεν έγινε καθόλου τυχαία. Η Jen Gloeckner παίζει μπάλα στο ίδιο γήπεδο, αυτό της jazzy folk, με πολλά πολλά αμερικάνικα roots/country στοιχεία, αν και σε στιγμές, είναι ίσως η Tracy Chapman ή ακόμα και η Nina Nastasia, αυτές που έρχονται να μας θυμίσει με τα ζεστά φωνητικά της η νεαρή τραγουδοποιός.

Μην νομίζετε όμως ότι το “Miles Away” είναι ένα «γυμνό» ακουστικό solo album. Η Jen Gloeckner έχει συντροφιά της πάντα αρκετούς μουσικούς, αφοσιωμένους στο να δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα, είτε με πνευστά, είτε με έγχορδα, πάνω στην οποία η Gloeckner θα χτίσει την μελωδία στην κιθάρα ή στα πλήκτρα.

Οι ανεξάρτητες ρομαντικές μουσικές παραγωγές στα πάρα πολύ καλά τους… Τόσο καλά που θα πρέπει να αναρωτηθούμε πολύ σοβαρά για το τι δεν λειτουργεί σωστά στο Α&R των εταιριών, αν η Jen Gloeckner δεν βρει πολύ σύντομα μία δισκογραφική στέγη.

To “Miles Away” μπορείτε να το προμηθευτείτε μόνο από το http://www.cdbaby.com

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured