Μαζί με τον Will "The Fresh Prince" Smith είναι υπεύθυνος για hits όπως τα Parents Just Don't Understand, Summertime και Nightmare on My Street. Όσο όμως ο πρώτος ασχολείτο με την κινηματογραφική του καριέρα και τα όχι και ιδιαίτερα αξιόλογα τρία σόλο albums του (στα πρώτα δύο όμως συμμετείχε και ο δεύτερος), ο κύριος Jazzy Jeff, ή Jeff Townes, βρέθηκε πίσω από τη σκηνή, εξαντλώντας τα δημιουργικά του ένστικτα στις παραγωγές της εταιρίας του, A Touch Of Jazz. Οι Musiq Soulchild και Jill Scott ανήκουν στα καμάρια του, αλλά και ως σύνολο η παρέα του είχε αρκετές συνεργασίες, με (εμπορικό) αποκορύφωμα αυτή στο album του Michael Jackson, 'Invincible'.

Αυτό είναι το πρώτο solo album του κυρίου Jeff, αλλά και πάλι μην περιμένετε να δείτε κάποιο ιδιαίτερο στίγμα. Η παρουσία του είναι διακριτικότατη εδώ και νομίζει κανείς ότι και πάλι περισσότερο το ρόλο του παραγωγού αναλαμβάνει, βάζοντας το όνομα του και προβάλλοντας τους ουκ ολίγους καλεσμένους του.

Οι Raheim, Shawn Stockman (Boyz II Men) και J-Live ανήκουν στους guests, αλλά βοήθεια έρχεται και από τον '?uestlove' των The Roots, την Jill Scott, ενώ στο 'Break It Down' συναντούμε ούτε λίγο, ούτε πολύ δεκατρείς από τους καλύτερους scratch DJs. Μαζί με το "Break it Down", ξεχωρίζουμε και το jazzy "A Charmed Life", όπως και το "We Live in Philly", που έχει την τύχη, αλλά και την ικανότητα να ερμηνεύει μοναδικά η κυρία Scott.

To φάντασμα της Philly soul γίνεται πάντως έντονο σε κομμάτια όπως το 'Rock Wit U', ενώ το στυλ αλλάζει από hip hop σε R&B και από εκεί σε απαγγελίες ποίησης. Πιο πιασάρικη στιγμή είναι το "For The Love Of The Game": Καθαρό feel-good track για το ραδιόφωνο, ένα κομμάτι γραμμένο για την αγάπη για το hip hop, με ένα cool jazzy κιθαριστικό sample -μια ανάσα από το "Summertime". Υπάρχουν όμως και πολλές στιγμές στις οποίες δεν βρίσκει τον τρόπο να σπάσει τη μονοτονία, ούτε οι "παραγωγικές" του ικανότητες είναι αρκετές για να κρύψουν την έλλειψη ουσίας.

Τέλος, δεν είναι άσχημο βέβαια να τον βλέπουμε να κάνει χώρο όταν χρειάζεται, χάριν πιο αξιόλογων -σε τομείς πλην του DJing, στους οποίους είναι κορυφή- συντελεστών, αλλά κάπου το παρακάνει. Στις σημειώσεις που συνοδεύουν την κυκλοφορία, μάλιστα, ο Jeff αποκαλύπτει ότι η δικιά του συνεισφορά στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου ήταν η συγκέντρωση των διάφορων σκόρπιων ταλέντων και η τοποθέτησή τους στο studio την ίδια στιγμή, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Οι fans του duo με τον Fresh Prince θα πρέπει να το ψάξουν οπωσδήποτε, για τους άλλους όμως ο χώρος της πιο ήρεμης πλευράς του hip-hop έχει πολύ πιο αξιόλογους δημιουργούς.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured