Η αντίληψη που διαπνέει τη συρραφή των σκονισμένων διαμαντιών που είναι απλωμένα στο δωμάτιο του David Holmes, συγκαταλέγεται στις πιο ιδιόμορφες και αγαπητές σήμερα. Ο Μπελφαστιανός David συλλέγει χρώματα, σχήματα, φόρμες και ιδέες από σπάνια, αλλά αναγνωρίσιμα anthems από το χώρο της soul, της jazz και των blues και τα ενσωματώνει σε ένα σύγχρονο funky/electronica ρυθμό, έτσι που να έχουν όλα 00s γεύση.

Λιγότερο από δύο μήνες μετά το soundtrack του "Ocean's Eleven" και πλέον στο δικό του, νέο label, 13 Amp, έχουμε ένα mix album - δείγμα της έμπνευσης που διαθέτει ως DJ. Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει από κοντά (δεν έχω ξεχάσει το καταπληκτικό set του στο Homelands του 2000), ξέρουν ότι δεν πρόκειται για τίποτα στουντιακές εμπνεύσεις που γεννήθηκαν με τις ευκολίες και την άνεση που έχει η δουλειά στον υπολογιστή. Ζωντανά είναι εξίσου καλός και απρόβλεπτος, αυθεντικός DJ.

Στο "Come Get It I Got It" μας δίνει ατόφια δείγματα της τεχνικής του. Ανοίγει με ένα διάλογο που πολλοί θα θυμηθούν από το "Adventures of Flash on the wheels on steel" (Grandmaster Flash), μπλέκει tracks από το τελευταίο μουσικό του project με τον Steve Hilton, τους Free Association, μαζί με το σπάνιο "Sugarman" (Sixto Rodrigues), το ψυχεδελικό blues "Tom Cat" (Muddy Waters), το funky "Gossip" (Cyril Neville), το παλιομοδίτικο electro "Ode A L'Affaire" (Andre Perry), τη version των Johnny Jones & The Ring Kasval στο "Purple Haze" του Hendrix, επιφυλάσσοντας πολλαπλές εκπλήξεις.

Στα 50 και κάτι λεπτά που διαρκεί το mix, κομμάτια που γράφτηκαν τριάντα και σαράντα χρόνια πριν, συμπράττουν και συμπορεύονται ρυθμικά με σύγχρονα, με τη βοήθεια πρόσθετων ηλεκτρονικών στοιχείων. Παρά την κλειστοφοβική και δαιμονική του γοητεία, και τα περάσματα από τη moody, κινηματογραφική μουσική, στη soul, τη jazz και την ψυχεδέλεια, το "Come Get It I Got It" παραμένει ένα cool, καλοκαιρινό, funky album, με accessible μουσική -ιδανικό για τις διακοπές μας, για classy διαλείμματα από το σκουπιδαριό που θα ακούσουμε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured