Φανταζομαι πως στους περισσότερους από εσάς θα είναι γνωστή η δισκογραφική εταιρία "φαινόμενο" των πέντε τελευταίων χρόνων που ακούει στο όνομα Constellation Records. Ένα από τα συγκροτήματα διαμάντια της είναι και οι Do Make Say Think που μαζί με τους Godspeed You Black Emperor, κατέχουν την εξέχουσα θέση στην λίστα όχι μόνο της εταιρίας αλλά και ολόκληρης της post-rock κοινότητας.

Οι Do Make Say Think παίζουν το είδος της μουσικής που κάποιος θα ήθελε να περιγράφει σαν soundtrack την ζωή του! Σύμφωνα με τον drummer James Payment, ο ήχος τους περιγράφεται καλύτερα από αυτό που δεν είναι: "Έχουμε μία κοινή συνειδητοποίηση αυτού που δεν θέλουμε... Κάνοντας οργανική μουσική περπατάμε μία λεπτή γραμμή... Ακολουθώντας μία κατεύθυνση ο ήχος ακούγεται σαν acid-jazz, ακολουθώντας μία άλλη ο ήχος μας ακούγεται σαν post-rock... Ξέρουμε τι δεν θέλουμε να κάνουμε, ξέρουμε που εκείνη η γραμμή υπάρχει, ξέρουμε τις παγίδες".

Οι Do Make Say Think λοιπόν επιστρέφουν με ένα νέο άλμπουμ -το τρίτο κατά σειρά- και τ' ονομά του... & yet & yet. Το νέο τους δισκογραφικό πόνημα έχει την τύχη και την ατυχία να έρχεται μετά το αριστουργιματικό Goodbye Enemy Airship The Landlord Is Dead! Παρόλα αυτά οι DMST καταφέρνουν να φανούν αντάξιοι του παρελθόντος τους. Το & yet & yet σε κερδίζει από το πρώτο κιόλας άκουσμα, ενώ παράλληλα σε μεταφέρει απευθείας στον κόσμο των DMST. Τα πέντε μέλη, οι δύο drummers (David Mitcell, James Payment), οι δύο κιθαρίστες (Justin Small, Ohad Benhetrit) και ο ένας μπασίστας (Charles Spearin) βοηθούν στη μελέτη και διαμόρφωση του πυκνού και πλούσιου ήχου τους.

Το & yet & yet, ειδικότερα, έχει καθαρότερο ήχο και τα αναμεμειγμένα μελωδικά στοιχεία διαμορφώνονται υπέροχα, τοποθετημένα έτσι ώστε βα δημιουργούν διαφορετικές συγκινήσεις, ενώ παράλληλα με το γνώριμο συναίσθημα, υπάρχει κάτι ενθουσιώδες και ζωηρό για καθεμία από τις επτά διαδρομές του δίσκου...

Η post-rock ομάδα δεν χάνει την ένταση της μουσικής της ενώ το όλο άκουσμα αποπνέει μία αίσθηση αυθορμητισμού. Προσεκτική χρήση και αντιδιαστολή κιθάρας και μπάσου, ακόμα και jazz ρυθμών, ηλεκτρονικών στοιχείων και του γνώριμου post-rock ήχου, συνθέτουν μια δουλειά που μόνο ως ταξίδι μπορεί να αντιμετωπιστεί, ως ένα ambient ταξίδι στον ιδεατό εδώ κόσμο του rock...

Αισθητικά και τεχνικά το & yet & yet είναι η πιο ισχυρή δουλειά των Do Make Say Think μέχρι σήμερα, καθώς το μαγευτικό τους μείγμα, μελετημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, αλλά και αφάνταστα εμπνευσμένο, αγγίζει το τέλειο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured