Σε Αμερική και Αγγλία τα τελευταία χρόνια έχουν ξεφυτρώσει μία σειρά από σχολές για επίδοξους dj’s, όπου όλα τα καλά παιδάκια από όλο τον κόσμο πηγαίνουν για να μάθουν τα μυστικά εκείνα που χρειάζονται έτσι ώστε να έχουν τους απανταχού clubbers στα πόδια τους.

Εάν ήμουν λοιπόν ένας από τους δασκάλους αυτών των σχολών και ήθελα να προτείνω ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να είναι ένα mix album τότε θα διάλεγα άνετα το “Resolution” του Αυστραλού Anthony Pappa.

Εάν υπάρχει ένα πρόβλημα με τα mix album που έχουν κατακλύσει την αγορά είναι ότι στην πλειοψηφεία τους, τα περάσματα από το ένα track στο άλλο δεν είναι και ότι καλύτερο. Απότομες αλλαγές, διαφορετικοί ρυθμοί και ήχοι, χαρακτηρίζουν αρκετές τις συλλογές που κυκλοφορούν ακόμα και από μεγάλα ονόματα της dance σκηνής. Αν έχετε υπόψην σας τις Annual συλλογές του Ministry of Sound, θα ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ.

Από την άλλη έρχεται ο Pappa και παραδίδει μαθήματα. Εάν δεν προσέχετε συνέχεια το cd player σας, αμφιβάλλω αν συνειδητοποιήσετε τις μίξεις των κομματιών. Αριστοτεχνικές αλλάγες από τον 28χρονο dj, του οποίου η μορφή στο Camden του Λονδίνου, σε σκίτσο, κοσμεί και το εξώφυλλο του “Resolution”, στην έβδομη δισκογραφική του δουλειά ήδη, σε δύο cds όπου ξεδιπλώνονται κυρίως progressive house tracks, με αρκετά όμως tribal και techno περάσματα και κυρίως deep house.

Σκοτεινό στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά τόσο καλοφτιαγμένο και προσεγμένο, έτσι ώστε να προσφέρει μία απόλυτη club εμπειρία, τόση ώστε η ακρόαση στο σπίτι, μέρα μεσημέρι, αραχτός σε μία πολυθρόνα να είναι απίστευτα ανυπαρκής, ή και δύσκολη. Μετατρέψτε τον χώρο σας σε ένα σκοτεινό ιδιωτικό club, καλέστε τους φίλους σας εάν θέλετε, και απολαύστε, ιδιαίτερα το δεύτερο cd, το οποίο είναι απλά μαγεία.

Η απορία πάντως μου παραμένει... Γιατί είχα την εντύπωση όταν παρακολουθούσα στα περυσινά Homelands το καταπληκτικό απογευματινό set του Anthony Pappa ότι είναι «δικός μας», Αυστραλός με ελληνικές ρίζες, ενώ ο άνθρωπος έχει καταγωγή από την Σικελία; Περίεργα κολλήματα...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured