Πρέπει πραγματικά να έχει βαρεθεί ο Rich Hopkins να ακούει και να διαβάζει να τον χαρακτηρίζουν «μικρό Neil Young του Tucson». Αλλά και με το νέο του album στην Γερμανική Blue Rose Records, δεν κάνει κάτι για να αποφύγει αυτό τον χαρακτηρισμό.

Μπορεί να διαρωτάται ο ίδιος «Can Neil Young Set Me Free?» στο “N.Y. Blues” αλλά όταν ο πολύ καλός κατά τα άλλα Hopkins ακούγεται τόσο ίδιος κιθαριστικά με τον μεγάλο Neil Young, την έχει έτοιμη την απάντηση.

Στο έβδομο πλέον album του με τους Luminarios, στους οποίους τα τελευταία χρόνια, από το 1997 συγκεκριμένα, μπασίστας είναι ο θρυλικός Michael Davis των MC5, o Rich Hopkins συνεχίζει πιστός στα μονοπάτια τoυ desert rock, με τα μακρόσυρτα αλά Neil Young κιθαριστικά solo να κυριαρχούν, αλλά και ταυτόχρονα να ακούγονται αρκετά τυποποιημένα πλέον.

Από την άλλη βέβαια, ίσως να αρχίζει να βάζει λίγο νερό στο κρασί του, αν κρίνουμε από μία αρκετά πιο pop διάθεση η οποία διακρίνεται σε 2-3 τραγούδια του “My Lucky Stars” καθώς και από τις αρκετές πιο ζεστές ακουστικές στιγμές οι οποίες κορυφώνονται στο όμορφο “La Luz” με το ντουέτο του Hopkins με την Raquel Lebron στα Ισπανικά με την συνοδεία άρπας, να είναι δικαιωματικά η καλύτερη στιγμή ενός κατά τα άλλα απλά συμπαθητικού, υπό ορισμένες συνθήκες, album.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured