Πέντε χρόνια μετά το σόλο ντεμπούτο "Lovesongs for Underdogs", το μέλος των Belly, Throwing Muses και Breeders, η κυρία Donelly, είναι πλέον σύζυγος του Dean Fisher (ex-Juliana Hatfield Three) και μητέρα.

Μάλιστα, ειδικά το τελευταίο δεν περνά απαρατήρητο από τη διάθεση και τις αναφορές του Beautysleep -είτε έμμεσα, είτε άμεσα όπως στους στίχους "As I sit with babe at my breast, I was never this good at my best... Νever higher"... Θέση, βέβαια, στη θεματολογία της έχει και η αυτοπεποίθηση, η διαφορετικότητα και όσα μέχρι τώρα την απασχολούσαν...

Η αρχή είναι πολύ καλή και ιδιαίτερα στο μελωδικότατο "The Night You Saved My Life" και το εξωτικό "Moonbeam Monkey" εντυπωσιάζει. Το δεύτερο μισό όμως χαρακτηρίζεται περισσότερο από κομμάτια-fillers που δεν στέκονται στο ύψος και τις προσδοκίες της αρχής και μόνο η καλή ερμηνεία της τα εξυψώνει. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει και το αγαπημένο "The Storm" από το πρόσφατο EP της, "Sleepwalk".

Η κιθαριστική ποπ από τα 90s, οι γνωστές κιθάρες που στροβιλίζουν, οι καλές μελωδίες είναι τα χαρακτηριστικά που δεν μας αφήνουν τόσο εύκολα. Από την άλλη οι εναλλαγές και τα κοψίματα από τα δυνατά στα χαμηλά έχουν περιοριστεί.

Ο ήχος είναι πιο χαλαρός, αβίαστος, ευαίσθητος, διανθισμένος με tape loops και samples. Οι συνθέσεις χτίζονται με την επανάληψη και το κλίμα είναι ονειρικό, όπως υπαινίσσεται και ο τίτλος, αλλά όχι τόσο ώστε να σε παρασύρει στους αιθέρες. Υπάρχει πάντα ο θόρυβος για να σε γειώνει.

Είναι γεγονός ότι οι υποσχέσεις που άφησε με τους Belly στο πρώτο album 'Star' δεν εκπληρώθηκαν με το μέτριο follow-up, αλλά και το αδιάφορο σόλο 'Lovesongs For Underdogs'. Πλέον ήρθε η σειρά να ανακάμψει κάπως -όχι μονο αναφορικά με τη διάθεσή της (δείχνει πλέον χαρούμενη και σκοτεινά κομμάτια σαν το 'So Much Song' αποτελούν την μειοψηφία), αλλά και σε σχέση με τη δημιουργικότητά της. Ως ερμηνεύτρια, έτσι κι αλλιώς άνηκε και ανήκει στις αγαπημένες μας...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured