Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται. Ειδικά όταν δεν σε ξεχνούν και αυτές και κάνουν αισθητή την παρουσία τους από καιρούς σε καιρούς. Κάπως έτσι είναι και η ιστορία με τους Walkabouts. Ο έρωτας μαζί τους έμοιαζε αρχικά με νεανική φλόγα (Scavenger) στη συνέχεια το πάθος φούντωσε (New West Motel) για να καταλήξει σε μια ώριμη σχέση (Night Town). Για να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη, ελπίζω όχι αυτή που υποδηλώνει ο τίτλος του cd.

Η δισκογραφία τους μεγάλη και πολυποίκιλη. Από τις πρώτες κυκλοφορίες στην Sub Pop που ούτε λίγο ούτε πολύ τους ανέδειξαν στο best-kept-secret της Αμερικής, μέχρι τα πιο μεγαλόπνοα έργα τους όπως το New West Motel, ή ακόμα τους δίσκους με τις εξαίρετες διασκευές όπως το Satisfied Mind και το Train Leaves at Eight, αποτελούν ένα σίγουρα σημαντικό κεφάλαιο για την αμερικάνικη μουσική τα τελευταία χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι το Ended Up A Stranger μοιάζει περισσότερο σαν μια συλλογή τραγουδιών που δεν ξεφεύγουν ούτε χιλιοστό από το γνώριμο ύφος των Walkabouts και ούτε δείχνουν να ακολουθούν κάποιο προφανές τουλάχιστον concept. Όσο και απαιτητικός όμως να είσαι από ένα δίσκο των Walkabouts δεν μπορείς να μην υποκλιθείς στην ικανότητα τους να μεταμορφώνουν απλές μελωδίες σε ονειρικά ταξίδια άλλοτε θλιμμένα και άλλοτε ελπιδοφόρα, σαν την ίδια μας τη ζωή. Life: The Movie, όπως υποδηλώνει και το ομώνυμο κομμάτι…

Μπορεί να μην περιέχει τίποτα το καινούργιο το Ended Up A Stranger αλλά είναι μερικά πράγματα στην μουσική των Walkabouts που έτσι και αλλιώς ποτέ δεν τα βαριέσαι. Έτσι υπάρχουν πάλι οι άψογες ενορχηστρώσεις, με τις απαραίτητες πινελιές εγχόρδων, οι εναλλαγές της αισθαντικής φωνής της Carla με την βαθιά φωνή του Chris και οι γλυκόπικροι στοίχοι που συνοδεύουν την ατμοσφαιρική μουσική.

Πλέον η αίσθηση που σου δημιουργούν οι Walkabouts με τις κυκλοφορίες τους είναι ότι έχουν ξεφύγει από οποιοδήποτε άγχος, είτε αυτό λέγεται εμπορικότητα είτε αυτοεπιβεβαίωση και διατηρώντας ισορροπημένη στάση είναι σαν να έχουν αποφασίσει έτσι απλά ότι πλέον θα φτιάχνουν τραγούδια με προορισμό τους φίλους τους. Όπως και να έχει το θέμα ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν για αρκετό καιρό ακόμα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured