Προσπαθήστε να τοποθετήσετε κάτω από μία μόνο επιγραφή τους Gorky’s Zygotic Mynci και θα βρεθείτε σύντομα σε αδιέξοδο. Η αγαπημένη μπάντα από την Ουαλλία ανήκει σε μία ειδική κατηγορία από μόνη της, έχοντας καταφέρει μέσα στην πολύχρονη ύπαρξή της να ηχογραφήσει μία σειρά πολύ επιτυχημένων καλλιτεχνικά albums. H “Ηλίθια Αναπαραγωγική Μαϊμού”, αυτή είναι η μετάφραση του ουαλλικού ονόματος του group της μουσικής ιδιοφυίας που ακούει στο όνομα Euros Childs, με το “How I Long…” ηχογράφησε φέτος ίσως ένα από πιο όμορφα albums της καριέρας του.

Κοιτώντας με νοσταλγία περασμένα καλοκαίρια και αναμένοντας με ανυπομονησία τους ζεστούς μήνες που έρχονται, ο Euros Childs έγραψε μόνος του ή μαζί με τον Richard James δώδεκα μικρά αριστούργηματα. Τα ιδιαίτερα φωνητικά του δένουν με απίστευτη ομορφιά με την ονειρικές ενορχηστρώσεις, στις οποίες η ακουστική κιθάρα, το πιάνο και το βιολί της αδερφής του Megan κυριαρχούν.

Παρ’όλα αυτά, μην νομίζει κανείς ότι παραμένουν ακόμα επηρρεασμένοι από την περσινή ηχογράφηση του “The Blue Trees E.P.”, όπου το group παρουσίασε έναν ακουστικό, γυμνό ήχο. Η παραγωγή και οι ενορχηστρώσεις είναι σε τέτοιο βαθμό καλοδουλεμενές ώστε τα πολυφωνικά πολλές φορές φωνητικά ακούγονται σαν ύμνοι αγγέλων ενώ οι μελωδίες τόσο απλοϊκά πολύπλοκες, - ή μήπως το αντίθετο; - και πάντα στέκοντας με το ένα πόδι στο παρελθόν της βρετανικής παράδοσης και το άλλο στο δικό τους κλειστό κόσμο.

Οι καλοκαιρινές αγάπες πολλές φορές, όσο και αν δεν το επιθυμεί ο Euros Childs, τελειώνουν γρήγορα και παρά την δικιά μας θέληση, η αγάπη μας όμως για ένα από τα πιο πρωτότυπα και ξεχωριστά groups της Βρετανίας είναι ανεξίτηλη. Ειδικά όταν για την αγάπη μας τόσα χρόνια, δεχόμαστε πίσω δώρα σαν το “How I Long To Feel That Summer In My Heart”, η αγάπη δυναμώνει, και δενόμαστε ακόμα περισσότερο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured