Από τον καιρό της μάχης του ενάντια στην "δουλεία", όπως χαρακτήρισε το συμβόλαιο με την πολυεθνική στην οποία άνηκε, δεν μας έδωσε κάτι αξιόλογο ο Prince.

Φυσική και περισσότερο οργανική η νέα του δουλειά, ηχογραφημένη για τη δική του εταιρεία και στα Paisley Park Studios στη Minneapolis, ξεχωρίζει αμέσως με την επιστροφή των live drums και του ήχου που τον έκανε αγαπητό, διαθέτοντας παράλληλα ένα μεγάλος από το ειδικό βάρος που χαρακτήριζε τις παλιές, καλές δουλειές του.

Ενα δεύτερο στοιχείο που παρατηρεί κανείς αμέσως είναι ότι η sexy περσόνα έχει κάνει περίπατο και οι βιβλικές αναφορές κάνουν έντονη την παρουσία τους, γεγονός που, σαν στοιχείο που έρχεται και φεύγει διαρκώς στο άλμπουμ, όχι μόνο ως στίχος και θεματολογία, αλλά και ως ηχητική παρέμβαση, κάπου ενοχλεί. Όταν βέβαια τον ακούμε να στέλνει funky love letters στον Θεό, δεν μπορεί παρά να είναι διασκεδαστικό το αποτέλεσμα, αλλά κάπου το παρακάνει στην προσπάθεια να εξωτερικεύσει το νέο του πάθος.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε (και γιατί άλλωστε...) είναι πλέον μάρτυρας του Ιεχωβά. Από εκεί λοιπόν πηγάζει μεγάλο μέρος των στίχων του, αν και δεν ξέρω (ως παντελώς άσχετος με ότι πρεσβεύουν, είναι αλήθεια) αν εκεί κολλάει το μανιφέστο περί σύγκλισης των θρησκειών σε μία, το ότι ...οι γυναίκες πλέον είναι "in subjection" από τον Wise One, κι άλλες, μπερδεμένες ιδέες και εκφράσεις -άλλωστε μας προειδοποιεί για το πόσο 'controversial' είναι το νέο του album.

Αλλά ας πάμε και στη μουσική, που είναι το σημαντικότερο στοιχείο εδώ. Συνεκτικό είναι το "The Rainbow Children", ακούγεται ως ένα ολόκληρο έργο από το οποίο απουσιάζει το πιασάρικο single.

Aνοίγει με ένα jazzy groove, μια ηλεκτρονική φωνή, αλλά και μια ξεχωριστή πνευματικότητα να βγαίνει από τους πόρους του. Ενδιάμεσα περνά από γνωστούς σταθμούς: Acid-rock, funk, James Brown-ικούς ρυθμούς και τις soul μπαλλάντες με gospel φωνητικά, που δένουν ίσως και με τη θεματολογία.

H νέα του δουλειά, παρά τις διατυπωθείσες αντιρρήσεις, είναι ίσως ό,τι πιο κοντά στο Lovesexy του 88, αλλά και ό,τι πιο ολοκληρωμένο και φιλόδοξο... Γι' αυτό και θα γίνει περισσότερο ευπρόσδεκτη από τους fans του, απ' ό,τι έχει κυκλοφορήσει εδώ και πολλά χρόνια.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured