Είναι μερικοί μουσικοί που λες και έχουν ανακαλύψει το μαγικό ραβδάκι και κάθε κυκλοφορία τους ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα κινείται σε υψηλά standards. Και επειδή μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν στην μουσική, μια καλή εξήγηση είναι ότι αυτοί οι μουσικοί έχουν το ταλέντο να συνδυάζουν ιδέες που αντλούν από το πλούσιο παρελθόν της μουσικής (πχ τη Jazz ή τη Soul) με σύγχρονες μουσικές φόρμες όπως το Hip Hop.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον Ιάπωνα DJ Krush αν μάλιστα στο προηγούμενο δίπτυχο προσθέσουμε και τον παράγοντα των συνεργασιών, αφού σε καθένα από τα κομμάτια του Zen βρίσκεται (προσδίδοντας μάλιστα το μουσικό του στίγμα) και από ένας προσκεκλημένος.

Έτσι στα 12 κομμάτια του Zen συναντάμε, μεταξύ άλλων, τον Black Thought των Roots στο δυναμικό Zen Approach, τις εκπληκτικές Zap Mama (της Luaka Bop) στο αισθαντικό Danger of Love, την N'Dea Davenport στο σόουλ With Grace και αρκετούς συμπατριώτες του Krush όπως ο τρομπετίστας Kazufumi Kodama και ο ράππερ Boss The MC από τους Blue Herb. Δεν θα μπορούσα τέλος να μην ξεχωρίσω και την μυστηριώδη Sunja Lee στα φωνητικά τοu κομματιού που κλείνει το δίσκο, του στοιχειωτικού Paradise Bird Theory.

Πολλοί θα θεωρήσουν το Zen ως την πιο ολοκληρωμένη δουλειά του Krush, μια και κατά κάποιον τρόπο ανακεφαλαιώνει την έως τώρα πορεία του. Μια πορεία στην πιο cool και "νυχτερινή" πλευρά της σύγχρονης μουσικής, που φλερτάροντας την Jazz τo R'n'b τη Soul και το Hip Hop καταφέρνει να μας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Τα ξαναλέμε αγαπητέ κύριε Krush στον επόμενο δίσκο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured