Δεύτερο album για τους The Gentle Waves, το side project της Isobel Campbell, τραγουδίστριας και μουσικού των Σκωτσέζων Belle & Sebastian, ένα μόλις χρόνο μετά το πρώτο -αρκετά μέτριο- Green Fields Of Foreverland. 

Προτού αρχίσω λοιπόν να γράφω την δισκοκριτική την οποία διαβάζετε αυτή τη στιγμή, θεώρησα ότι θα ήταν καλό να ανατρέξω στο κείμενο του Πάνου Καραφωτιά για το πρώτο album της Isobel. O αγαπητός "συνάδελφος" κλείνοντας το άρθρο του γράφει ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσεις έναν fan των Belle & Sebastian από την αγορά του δίσκου της Isobel, ακόμα και αν γνωρίζει ότι ίσως απαγοητευτεί. Και αυτό βέβαια το λέει κρίνοντας από τον ίδιο του τον εαυτό. Και είμαι βέβαιος ότι αν δεν έχει προμηθευτεί ήδη το Swangsong For You, σίγουρα θα το κάνει, όπως και όλοι οι υπόλοιποι fans των Belle & Sebastian, αφού όπως και να το κάνουμε σε αυτούς απευθύνεται.

Ομως, για τους υπόλοιπους, τους όχι και τόσο πολύ fans του group (όπως εγώ παραδείγματος χάρη), τι έχει να προσφέρει το Swangsong For You; Σίγουρα περισσότερα από το πρώτο album. H παραγωγή είναι σαφώς βελτιωμένη, τα δέκα τραγούδια που απλώνονται στα λιγότερο από 40 λεπτά που διαρκεί το album αρκετά καλύτερα και πλουσιότερα, χωρίς βέβαια να ξεφεύγουν ούτε λεπτό από την ατμόσφαιρα που περιμένετε να διακατέχει μία κυκλοφορία μέλους των Belle & Sebastian.

Ρομαντισμός, μελαγχολία, ευαισθησία και στα δύο επίπεδα, συνθετικό και στιχουργικό, και η Isobel να ακούγεται πιο αθώα από ποτέ. Σε αρκετούς ενδέχεται όλα τα προαναφερθέντα να αρέσουν και σίγουρα τα τραγούδια της Isobel θα έκαναν καλή συντροφιά στον καχεκτικό υπάλληλο του John Cusack στην κινηματογραφική μεταφορά του High Fidelity (του βιβλίου του Nick Hornby), αλλά προσωπικά δεν παύω να τα θεωρώ λίγο υπερβολικά. 

Γεγονός είναι ότι το Swangsong For You κυλάει ευχάριστα ακουγοντάς το αργά το βράδυ, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ιδιαίτερα αξιομνημόνευτη στιγμή. Τώρα που το σκέφτομαι, την ίδια εντύπωση μου έχει αφήσει και το φετινό, απογοητευτικό για μένα, album των Belle & Sebastian, οπότε... 

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured