Τι το πρωτότυπο βρίσκετε σε έναν Γάλλο (Jay Alanski) που κυκλοφορεί για την F Communications; Στην περίπτωση των A Reminiscent Drive το πρωτότυπο είναι ότι δεν ακολουθείται η πεπατημένη του techno μια και κινούνται περισσότερο σε ambient ηχοχρώματα, εμπλουτισμένα με φυσικούς ήχους και όργανα. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι αυτοί που είχαν περιλάβει το ντεμπούτο Mercy Street στις καλύτερες κυκλοφορίες του 1997 (ακόμα και στην Ελλάδα) αναγνωρίζοντας την ομορφιά της απέριττης ambient του συμπαθούς αυτού Γάλλου.

Τρία χρόνια μετά δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά, με το Ambrosiaνa να δείχνει να είναι η φυσική συνεχεία του Mercy Street. Η ποικιλία στους ήχους όπως και ο συνδυασμός αναλογικού με ηλεκτρονικό συνεχίζουν να υπάρχουν, ενώ η διάθεση παραμένει μελαγχολική.

Το ομώνυμο track όπως και το 'Smokey Mounations' που κλείνει το δίσκο, μοιάζουν σαν να έχουν βγει από ένα δίσκο των Air, ενώ τα αιθέρια φωνητικά του 'Tears along the Way' θα μπορούσαν να του εξασφάλιζαν την συμμετοχή σε ένα 'Cafe del mar'. Πράγματι στο Ambrosia πλέον συναντάμε και κομμάτια με φωνητικά, κάτι που δεν είχε συμβεί στο ντεμπούτο ή στα EP του Alanski.

Επιγραμματικά το Ambrosia διεκδικεί τον τίτλο ενός από τα πια ατμοσφαιρικά album της χρονιάς και διασκεδάζει την προσμονή μας για το πολυαναμενόμενο δίσκο των άλλων αγαπημένων ρομαντικών Γάλλων, των Air.

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured