Μετά το εκπληκτικό ντεμπούτο τους "Champion Eternal", οι Ιταλοί epic metallers Domine επέστρεψαν με το δεύτερο CD τους "Dragonlord (Tales of the noble steel)".

Από το εξώφυλλο , ακόμα, του δίσκου μπορεί κανείς να καταλάβει πως οι Ιταλοί δεν έχουν εγκαταλείψει τις εμμονές του στον Elric, τον επικό ήρωα του Michael Moorcock. Αλλά ακόμα και η θεματολογία των τραγουδιών τους, όπως ακριβώς και στο "Champion Eternal", σχετίζεται στο μεγαλύτερο μέρος τους με ιππότες, σπαθιά και δράκους, συνθέτοντας έτσι άλλο ένα επικό αριστούργημα.

Ναι, όσοι βρήκαν στο "Champion Eternal" τον διάδοχο του "Sign of the Hammer", δεν θα απογοητευτούν με το "Dragonlord". Ο δίσκος, μετά από την καθιερωμένη κλασσικίζουσα εισαγωγή , ξεκινά σαν κεραυνός με το "Thunderstorm". Ένα κομμάτι που μάλλον θα ξενίσει στην αρχή τον ακροατή, μια που φέρνει έντονα στο νου τα ταχύτατα τραγούδια των επίσης Ιταλών Labyrinth με την ξέφρενη δίκαση - στυλ στο οποίο δεν μας είχαν συνηθήσει οι Domine στο παρελθόν. Το κομμάτι "Last of the Dragonlords" που ακολουθεί αποτελεί τον φόρο τιμής του συγκροτήματος στον Moorcock, ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια, μέχρι και το προτελευταίο, συνεχίζουν με το ίδιο δραματικό, επικό συναίσθημα, άλλωτε σε γρηγορότερους και άλλωτε σε πιο αργούς, εμβατηριακούς ρυθμούς.

Γιατί όμως μέχρι το προτελευταίο τραγούδι; Γιατί σίγουρα το τελευταίο, το 13-λεπτο έπος "The battle for the great silver sword" αξίζει ιδιαίτερης μνείας. Η εισαγωγή, παρμένη από την υπέρτατη ταινία "Excalibur" σε συνδυασμό με ατμοσφαιρικές μελωδίες, παρασέρνει τον ακροατή σε ένα ταξίδι με συντροφιά ιππότες σε μαύρες πανοπλίες, πανίσχυρους μάγους και ατσαλένια σπαθιά.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται ιστορίες για παιδάκια, τότε ίσως το άλμπουμ αυτό να μην είναι για σας. Προσωπικά όμως βρίσκω μία άγρια ομορφιά σε ιστορίες σαν αυτές - πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται με αληθινό, ανόθευτο heavy metal αξιώσεων. Αφηγητής-τραγουδιστής των ιστοριών αυτών δεν είναι άλλος από τον Morby, που για άλλη μία φορά επιδυκνύει τις τρομερές φωνητικές του ικανότητες. Κατά τα άλλα το συγκρότημα δεν παρουσιάζει άλλη αλλαγή στη σύνθεσή του, πέρα από
την προσθήκη ενός μόνιμου πλέον keyboard player (χρειαζόταν άλλωστε), Riccard Iacono.

Οι φίλοι του επικού heavy metal δεν θα πρέπει να στερήσουν από τον εαυτό τους το "Dragonlord". Προσωπικά περιμένω με αγωνία την ώρα που θα τους δω live εδώ στην Ελλάδα..."The winds of Thor are blowing strong!"

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured