Πέμπτο album για τους Ashley Wales και John Coxon, μάλλον πιο ήρεμο (σοφιστικέ;) από το προηγούμενο, αλλά με τον ήχο - σήμα κατατεθέν τους σταθερό και ακμαίο.

Ο ήχος αυτός είναι βασικά drum 'n bass, αλλά έχει κάποια στοιχεία που θα τον έκαναν αγαπητό και από τους μη fan του είδους. Καταρχήν είναι το πανέμορφο jazzy αίσθημα που στοιχειώνει ανάμεσα στα breakbeats. Kατά δεύτερο λόγο οι funky γραμμές του μπάσου που ακολουθούν το ρυθμό και σπάνε τη μονοτονία του.

Εδώ θα βρείτε αρκετές καλές στιγμές, όπως το "Winter" που με το jazzy sample της τρομπέτας δημιουργεί μια ονειρική, υποχθόνια ατμόσφαιρα, και το "Treader": μικρό και ήσυχο, θυμίζει το γνωστό παιχνίδι με το πέταγμα της πέτρας σε μία λίμνη και τα κύματα που αυτόματα εξαπλώνονται σε όλες τις κατευθύνσεις. Κάπως έτσι αναπτύσσεται και το κομμάτι αυτό, με αποκορύφωμα τους "αποκαλυπτικούς" θορύβους τους τέλους.

Από τις καλύτερες στιγμές είναι και το "Outerlude," με τα ιδιότροπα μεταλλικά beats του, το "Blackwater", βαθύ και σκοτεινό, αλλά έτοιμο να σκορπίσει τεράστια ποσότητα αδρεναλίνης σε όποιον/α το ακολουθήσει, το "Eyepa", το τέλειο drum 'n bass κομμάτι, και τέλος "1st Piece for La Monte Young", αφιερωμένο στον αμερικανό συνθέτη.

Στο album αυτό οι Spring Heel Jack διατηρούν τη λατρεία τους για τους dark τόνους, το jazzy feeling, τα ατμοσφαιρικά ταξίδια, και πάνω απ'όλα για τον drum 'n'bass ρυθμό, αλλά προσθέτουν και νέες αγάπες: Το ηχοτοπία των Spiritualized. Η μυρωδιά από τη μουσική των τελευταίων είναι κάτι παραπάνω από έντονη σε ΟΛΟ το album!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured