Έστω κι αν σήμερα μιλάμε για το πρώτο τους άλμπουμ, μόνο νέα μπάντα δεν είναι οι Godsleep. Και αυτό το Thousand Sons Of Sleep, μάλλον ως επιστέγασμα μιας συνεπούς και επιτυχούς παρουσίας στις εγχώριες συναυλιακές σκηνές πρέπει να θεωρηθεί, παρά ως σημείο εκκίνησης. Σε κάτι τέτοιο συνηγορεί οπωσδήποτε και η επιλογή τους να ηχογραφήσουν τα τραγούδια live στο στούντιο, εγκλωβίζοντας έτσι στον χρόνο κάτι από το συναίσθημα που απέπνευσαν τον τελευταίο καιρό μπροστά στο κοινό τους. 

To Thousand Sons Of Sleep εμφανίζεται σε μια εποχή κατά την οποία οι απαιτήσεις από μια stoner rock μπάντα είναι αυξημένες, καθώς η ελληνική σκηνή βρίσκεται ξεκάθαρα στη διεθνή πρωτοπορία του ήχου, οπότε διαρκώς προκύπτουν καλά άλμπουμ. Ωστόσο νομίζω ότι το ντεμπούτο των Godsleep δεν περνάει απαρατήρητο, κυρίως λόγω του εύστοχου τρόπου με τον οποίο έχουν ενσωματωθεί και αναβαπτιστεί μέσα στις συνθέσεις οι επιρροές της μπάντας, οι οποίες ξεκινούν από τους Down και τους Electric Wizard (κυρίως στα φωνητικά και στις μπασογραμμές) και φτάνουν έως τις διαστημικές βόλτες των Monster Magnet και τη «θολούρα» των Sleep

Σημεία αναφοράς είναι σίγουρα τα riff –άλλο ένα κεράκι μπροστά στο εικόνισμα του θείου Tony– ενώ αξιοσημείωτη είναι επίσης η άψογη παραγωγή, την οποία έχει επιμεληθεί η μπάντα. Στο σύνολό τους, οι 7 συνθέσεις είναι αξιόλογες, με κορυφαίες τα “This Is Mine” και “I Want You”. Εφάμιλλης ποιότητας συνθετικές ιδέες υπάρχουν και στα δύο πρώτα τραγούδια του δίσκου (“The Call” και “Thirteen”), οι οποίες χάνονται όμως στη μεγάλη διάρκεια και εν τέλει κουράζουν. Ιδιαίτερη μνεία, τέλος, αξίζει στο πολύ όμορφο packaging: αποδεικνύει ότι η καλή αισθητική μπορεί να αναπληρώσει πολλές από τις υλικές ελλείψεις, που εκ των πραγμάτων αντιμετωπίζουν πλέον οι περισσότεροι μουσικοί.

Μετά από σημαντικό αριθμό ακροάσεων και όντας ακόλουθος του stoner, καταλήγω ότι πρόκειται για έναν δίσκο που αξίζει τον χρόνο και τη στήριξή μου. Μακάρι οι Godsleep να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι και την ίδια επιμονή και δεν αμφιβάλλω ότι σύντομα θα έχουμε ακόμα καλύτερα δείγματα γραφής. 

{youtube}BVw4xL-MlN8{/youtube} 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured