Παρόλο που το δεύτερο album των Map Of Wyoming ξεκινά με το μελωδικά άρτιο “Love’s not enough” η country/pop μπάντα από το San Fransisco απογοητεύει στα επόμενα tracks με μαθηματική ακρίβεια. Η κολλεκτιβα του Dale Duncan, ενώ φαίνεται να έχει μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες, και ενώ οι ενορχηστρώσεις είναι εξαιρετικές, κατορθώνει με έναν περίεργο τρόπο να σε κοιμίζει ακόμα πριν τελειώσει η πρώτη ακρόαση.

Όσο και να προσπαθεί να μιμηθεί τον Neil Young σε ορισμένα κομμάτια, δυστυχώς όλη η καλή διάθεση και προσπάθεια δεν βρίσκει αντίκτυπο σε κανένα. Αλλά αξίζει για κάποιον που αρέσκεται σε κλασσικούς αμερικάνικους ήχους να παρακολουθήσει όλα τα τραγούδια για να διαπιστώσει μία αρετή του Duncan που δυστυχώς όμως ούτε πωλήσεις θα του φέρει, ούτε καλές κριτικές. Και μιλώ φυσικά για τις ενορχηστρώσεις και τις επιλογές των διαφόρων οργάνων στα εκάστοτε κομμάτια.

Για παράδειγμα, στο δεύτερο κομμάτι, το “For all I can see”, συναντάμε ένα μαγευτικό hapsichord το οποίο φέρει την country αισθητική του και κάνει το κομμάτι ενδιαφέρον αλλά όχι απαραίτητα αξιόλογο. Στο “I still need it”, το πιο εύκολο και πιθανόν μοναδικό hit του δίσκου, ακούμε τα riff της κιθάρας να βγαίνουν σαν από ένα δίσκο των Stones στα 70’s, ενώ στο “To the sun” το φλάουτο και το piccolo ενισχύουν μία από τις λιγοστές ενδιαφέρουσες μελωδικές καταθέσεις της μπάντας. Τέλος η διασκευή στο “Little bit of rain” του αγαπημένου Fred Neil, μπορεί μεν να ακούγεται όμορφη, αλλά δεν προσθέτει κάτι το ουσιώδες.

Γενικά , καταλάβατε, ότι πρόκειται για έναν μέτριο δίσκο, με λιγοστές στιγμές. Αν πάλι αρέσκεστε στην country/pop αισθητική των Αμερικάνων, δεν έχετε να χάσετε τίποτα, αν και νομίζω ότι κάτω από αυτό το λήμμα, κυκλοφορούν εξαιρετικές δουλειές.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured