Το ντουέτο Agatha & Molyneaux αποτελεί τη δημιουργική συνύπαρξη του Άγγελου και της Molyneaux. Σε ένα στούντιο στα στενά της Ομόνοιας, και μέσα από αυτοσχεδιασμούς και jam sessions προέκυψε το άλμπουμ Intimacy Without Obession, μία σειρά κομματιών που εξερευνεί τις μουσικές φόρμες, πειραματίζεται με τα καλλιτεχνικά όρια και ενδοσκοπεί πάνω στις σύγχρονες σχέσεις.

Τα κομμάτια αυτά φτιάχτηκαν με σκοπό να παίζονται ζωντανά στα μικρά αθηναϊκά venues, κλείνοντας όμως παράλληλα το μάτι σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους του εξωτερικού. Ο δίσκος δε, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην club και την εναλλακτική νοοτροπία, έχει διακυμάνσεις, που δανείζονται στοιχεία darkwave, electro και techno. Γίνεται low-fi, αλλά παράλληλα με  χαρακτηριστική ευκρίνεια μιλά για το προσωπικό βίωμα, ξεκινώντας με το queer spoken word “Δεν πειράζει”, που αναδικνύει την στιχουργική ταυτότητα της Molyneaux - η οποία, έχοντας κυκλοφορήσει το 2023 το προσωπικό άλμπουμ της Sorrow, αυτή τη φορά επεκτείνεται στον ελληνικό στίχο, που της πηγαίνει πολύ, όχι μόνο εκφραστικά μα και ερμηνευτικά. Το “Ποτέ” που ακολουθεί υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τον ισχυρισμό των δημιουργών του πως τα κομμάτια γράφτηκαν για να παίζονται δυνατά, να χορεύονται με ένταση και είναι ποτισμένα με συναίσθημα. Το αγγλόφωνο “Burn Out” είναι ίσως από τα πιο mainstream, ηχητικά, του άλμπουμ, και φλερτάρει με το αγαπητό για το εγχώριο -και όχι μόνο- κοινό σκοτεινό ηλεκτρονικό ήχο. Το “Αχ και Βαχ”, μία σαρκαστική άσκηση μουσικής, δεν παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του, αλλά οπωσδήποτε μεταφέρει την αίσθηση ιδρωμένων υπογείων. Στη συνέχεια, το τραγούδι “Dream” αποτελεί το πιο ώριμο κομμάτι του άλμπουμ, με minimal διάθεση και ονειρικά φωνητικά, μέσα από τα οποία περιγράφεται ένα όνειρο της ίδιας της Molyneaux. Το “Str8 Date”, ταλαντεύεται μεταξύ της αποδόμησης και της ποπ, σχολιάζοντας εύστοχα το ναρκισσισμό των σύγχρονων (straight) ραντεβού, που μεταξύ μας, όλες –κι ενδεχομένως όλοι- έχουμε συναντήσει. Το “Ακόμα”, λίγο πριν το κλείσιμο του άλμπουμ, έρχεται με μία ρυθμική dance αναπνοή, κι αποτελεί προσωπική κατάθεση της Molyneaux, που φέρνει φωνητικά και αισθητικά την σκοτεινή τρυφερότητα και την ένταση της. Από την άλλη, το “Wind Chimes”. που ολοκληρώνει την αφήγηση, φέρει περισσότερο από το χαρακτήρα του Άγγελου, και το καλλιτεχνικό του background στο sound design.

Συνολικά, το Intimacy Without Obsession, αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Οι αισθητικοί και μουσικοί πειραματισμοί του κρατούν το ενδιαφέρον υψηλό, το συναίσθημα σε εγρήγορση, την ένταση παρούσα. Είναι ένα άλμπουμ που έχει μέσα του σπιρτάδα και τρυφερότητα, σκέψη και φιλοδοξία, και στρώνει το έδαφος για περισσότερες και περισσότερο σαφείς ταυτοτικά κυκλοφορίες για το σχήμα Agatha & Molyneaux.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured