Οι Silentium είναι μια φινλανδική (ω, τι έκπληξη!) gothic rock μπάντα, που μετράει ήδη τέσσερα άλμπουμ στο ενεργητικό της, καθώς και ένα κοινό αφοσιωμένων fans. Ανήκουν στην ίδια συνομοταξία με άλλες μπάντες οι οποίες έχουν ξεπηδήσει από τη Σκανδιναβική χερσόνησο και έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη – και ειδικά στη χώρα μας (Nightwish, Epica, Sirenia). Στο πέμπτο τους βήμα, Amortean, δεν φαίνονται να διαφοροποιούνται και πολύ από αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά και αυτό δεν είναι άλλο από σκληρό ήχο με μελαγχολικούς στίχους. Κλασική συνταγή, που γνωρίζει τεράστια ανταπόκριση τα τελευταία χρόνια, αν και ελάχιστοι πλέον μπορούν να την πετύχουν. Οι Silentium ανήκουν ευτυχώς στους γνώστες του είδους.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Την κρυστάλλινη φωνή της τραγουδίστριας Riina Rinkinen να ερμηνεύει στίχους για χαμένες αγάπες, διαμάχες, έκπτωτους αγγέλους και δαίμονες, τη γνωστή σκοτεινή θεματολογία δηλαδή, σε συνδυασμό με μεταλλικά riffs. Η φωνή της είναι χαρακτηριστική, εκφραστική και απολύτως κατάλληλη για αυτό που έχει επιλέξει να κάνει. Και αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό στοιχείο, αφού για μπάντες σαν τους Silentium τα 2/3 της επιτυχίας είναι η γυναικεία φωνή η οποία βγαίνει μπροστά (θυμηθείτε τι έπαθαν οι Nightwish μετά την αποχώρηση της Tarja).

Η εναλλαγή γυναικείων και αντρικών φωνητικών είναι πολύ επιτυχημένη, ειδικά στο “My Broken Angel” και το “Embrace The Storm”, που είναι και η καλύτερη στιγμή του άλμπουμ. Πολύ δυνατές στιγμές αποτελούν επίσης τα επικά “The Fallen Ones With You Tonight” και “The Cradle Of Nameless”. Όλα τα κομμάτια του Amortean είναι μεγάλα σε διάρκεια, αλλά αν τα προσέξεις θα καταλάβεις ότι πρόκειται για μικρές ιστορίες, με αρχή, μέση και τέλος. Μπορεί να είναι πολύ συνηθισμένο το μοτίβο τους και να μην διεκδικούν και βραβείο πρωτοτυπίας, αλλά αυτό που κάνουν το κάνουν καλά. Πολύ αξιοπρεπές άλμπουμ λοιπόν το Amortean, το οποίο οι fans του σκληρού επικού ήχου πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρουν.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured