Oι φίλοι μας οι Άγγλοι, όποτε βγαίνει στη μουσική πιάτσα ένα γκρουπ με ένα χιτάκι, προσπαθούν εναγωνίως να δημιουργήσουν κλίμα ψυχολογικού πανικού και υστερίας, για να στέψουν ως βασιλιάδες τους νέους Beatles ή τους νέους Smiths.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το γκρουπ από το East End του Λονδίνου δεν είναι καλό, απλά μάλλον είναι νωρίς να υποκλιθούμε στο «μουσικό τους μεγαλείο». Σχηματίσθηκαν το καλοκαίρι του 2002 από τέσσερα 22άχρονα παιδιά (Carl Dalemo, Johnny Borrell, Bjorn Agren & Andy Burrows) που γνωρίσθηκαν σε μια συναυλία των Queens Of The Stone Age.

Με οδηγό το μουσικό αστέρι των Television και των νεότερων Strokes και Libertines, μαζεύοντας εμπειρίες σαν support στους τελευταίους και στους Von Bondies, δημιούργησαν ένα άλμπουμ με μικρά ωμά και δυνατά ροκ διαμαντάκια. Ξεχωρίζουν τα "Up All Night", "Leave Me Alone", "Rip It Up", με το "Golden Touch" να κλέβει την παράσταση.

Ανήκουν στην τελευταία φρέσκια φουρνιά της ροκ μουσικής οι Razorlight, μαζί με τους Killers, Interpol, Libertines, Von Bondies, Franz Ferdinand. Το μόνο που θα τους ευχηθώ είναι του χρόνου τέτοια εποχή να βρίσκονται ακόμη στο προσκήνιο γιατί έχω κουραστεί να ακούω κάθε χρονιά τα ίδια πομπώδη λόγια...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured