Από το διεθνές μπαμ του club hit "Musik Express" έχουν περάσει εννιά ολόκληρα χρόνια, άντε ένα λιγότερο, αν υπολογίσουμε τη βινυλιακή κυκλοφορία του ομώνυμου -του album- track τον Απρίλιο του 2001. Αφού σιγούρεψαν την κατοχή δύο ακόμα κολλητικών dance tracks, του πιο 'αθόρυβου' "Smoke Machine" τον περασμένο Οκτώβριο και φυσικά του "Lazy", οι τρεις hot DJs συμπλήρωσαν άλλα επτά club-ready κομμάτια κι έφτιαξαν ένα χορταστικό(τατο) album.

Καθαροί house ρυθμοί που μας υπενθυμίζουν ότι από τα early 90s δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα, αλλά και ότι η πηγή, παράλληλα, μοιάζει ανεξάντλητη, είναι η βάση του Muzikizum. Εδώ δεν θα βρείτε κάτι που δεν έχει ξανακουστεί, όμως θα το βρείτε έτσι φτιαγμένο και με τέτοιο λεπτό γούστο και μανία για την τελειότητα που δεν αποκλείεται να συμφωνήσετε ότι δέκα εν δυνάμει singles, στριμώχνονται σε ένα μόνο album!

H Ibiza house και τα vocodered φωνητικά του "Smoke Machine" και η νεϋορκέζικη house με τα βελούδινα φωνητικά του Steve Edwards στο "Call that love", συνυπάρχουν με την πιο techno άποψη του "I Want You Back" (στα dark grooves του οποίου επιπλέουν οι ψίθυροι του Dieter Meier των Yello) και τη disco εξόρμηση του "Supasong".

Όλες οι πλευρές της house περνούν από τη φυσική ροή του δίσκου: To deep και η happy house, οι tribal ρυθμοί του Danny Tenaglia, ακόμα και ο Lil' Louis που τρομοκρατούσε τα club το '89 με το "γαλλικό φιλί" του, αιχμαλωτίζουν τα βασικά φλερτ τους, αλλά τελικά δεν είναι παρά οι απαραίτητες φόρμες για να ασχοληθούν με το πιο σημαντικό: Τη λεπτομέρεια που θα ηλεκτρίσει το dancefloor!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured