Τους έχω δει live και μπορώ να πω ότι ακούγονται πολύ καλύτεροι από τους δίσκους, καθώς τα τραγούδια είναι κάργα συναυλιακά και με την ενέργεια που βγάζει η τριάδα επί σκηνής, απογειώνονται. Όμως στις στούντιο κυκλοφορίες ξεχώριζαν πάντα μεμονωμένα κομμάτια, ποτέ κάποιο ολόκληρο άλμπουμ. Ακόμα και στα We Sweat Blood (2003) ή στο Sleep Is The Enemy (2006), που είχαν προταθεί για διάφορα μουσικά βραβεία, ένιωθα ότι κάτι έλειπε.

Είναι επίσης δύσκολο να σε εντυπωσιάσει ένα συγκρότημα στην 7η κυκλοφορία του, ειδικά εάν το ύφος του παραμένει το ίδιο, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δουλειές. Και οι Καναδοί παίζουν εδώ και χρόνια ένα καλοφτιαγμένο μεν, αναμενόμενο δε hard rock: με λίγο Motörhead, μια τζούρα Thin Lizzy, ένα πέρασμα από Misfits και αρκετά συναυλιακά oh-oh-oh· σε μια σειρά από τραγούδια όπως το “The Twisting Knife”, που μας φέρνει κατά νου και τους Iron Maiden. Όλα αυτά, βέβαια, με το γνώριμο τσαμπουκαλίδικο ύφος του frontman Danko Jones, ο οποίος μας διηγείται μια σειρά από κλισέ ιστορίες στο “Gonna Be A Fight Tonight” και μας ρωτάει εάν θέλουμε «rock» στο “Do You Wanna Rock”. Ναι Danko, θέλουμε, όμως τα έχουμε ξανακούσει αυτά!

Καθώς επιπλέον το Fire Music διαρκεί μόλις 36 λεπτά, δεν νομίζω ότι χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης: είναι κλασική περίπτωση δίσκου η οποία ή θα σου αρέσει ή όχι, ανάλογα με το τι ακούς. Σε διάφορες βέβαια κριτικές αρκετοί υποστηρίζουν ότι είναι ίσως το καλύτερο άλμπουμ του καναδικού τρίο. Δεν το πιστεύω, σε καμία περίπτωση. Είναι αντιθέτως μία από τα ίδια, γεμάτο καλά παιξίματα και συναυλιακά κομμάτια, που όμως έχεις ήδη ξαναβιώσει εκατοντάδες φορές. Θα μου πεις, και οι Motörhead δεν επαναλαμβάνονται διαρκώς; Ε, δεν είναι το ίδιο όμως... Γιατί εκεί υπάρχει η larger-than-life περσόνα του Lemmy να δίνει πάντα το κάτι τις διαφορετικό, ενώ εδώ έχεις μόνο τον συμπαθή Danko Jones, που αδυνατεί να κάνει κάτι ανάλογο.

Πάντως, εάν τυχόν το σχήμα έρθει πότε για συναυλία στη χώρα μας, θα πάω τρέχοντας. Αν όμως θέλω να κάτω σπίτι ν' ακούσω κάτι δικό τους, θα προτιμήσω τη συλλογή This Is Danko Jones, προσθέτοντας και 2-3 στιγμές από το Fire Music. Μέχρι εκεί…

{youtube}t_Y4tLovYgY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured