Κατά την πρώτη επταετία της δράσης τους, οι Green Day ήταν γνωστοί μόνο σε κάτι περίεργα τυπάκια που σύχναζαν στα ροκάδικα του Μπέρκλει. Το 1994 έβγαλαν το Dookie, ένα νεανικό punk pop άλμπουμ που έλαμπε από φρεσκάδα. Ήταν το πρώτο τους σε μεγάλη εταιρία και τους μετέτρεψε σε ένα από τα πιο hot αμερικάνικα ονόματα της εποχής. Ύστερα ήρθε η κατηφόρα. Πριν από πέντε χρόνια όμως κυκλοφόρησαν το American Idiot, το οποίο έσκασε σαν τη βόμβα που απεικονιζόταν στο εξώφυλλό του, προσφέροντας στη μπάντα εκατομμύρια νέους φαν αλλά και πολλούς ακροατές που λάτρευαν να τους μισούν, εξίσου χρήσιμους για τη νέα αύξηση της δημοτικότητάς τους.

Το dvd που έχουμε στα χέρια μας, απεικονίζει το γκρουπ στην πρώτη επιτυχημένη του περίοδο, δηλαδή στην εποχή του Dookie. Tα live τους τότε δεν περιείχαν ιδιαίτερα στοιχεία σόου, είχαν όμως μια τρέλα αυθεντική και μια καθαρόαιμη πανκ αισθητική, απαλλαγμένη από τις φανφάρες των συναυλιών που έδωσαν πρόσφατα για το American Idiot. Ακούγονται όλα τα σουξέ της εποχής εκείνης (“Basket Case”, “Longview”, “When I Come Around” κ.λ.π), ενώ υπάρχουν ανακατεμένες στιγμές από διάφορες συναυλίες, με χαρακτηριστικότερη εκείνη την επεισοδιακή του Woodstock, όπου τους πετούσαν κοπριά κι αυτοί γούσταραν (ναι, είμαστε punks, δεν έχουμε τέτοια κολλήματα). Παρ’ όλα αυτά, η έλλειψη συνοχής και πρόσθετου υλικού, μαζί με τη χαμηλή ποιότητα της εικόνας, δεν δίνουν και πολλά περιθώρια για απόλαυση. Χώρια που και τα τραγούδια τους τότε δεν είχαν ιδιαίτερη ποικιλομορφία, οπότε και τα live έβγαιναν κάπως άχαρα.

Αντίθετα με το Bullet Ιn Α Βible, το οποίο παρουσιάζει τη μπάντα σε μια από τις πιο πρόσφατες και επιτυχημένες συναυλίες της στην Αγγλία, το dvd των Broadcast Archives είναι προχειροφτιαγμένο και ανούσιο. Σε μια περίοδο που όλοι οι φίλοι των Green Day περιμένουν πώς και πώς την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ 21st Century Breakdown, το dvd αυτό θα μπορούσε να δράσει σαν δύναμη αναβίωσης του ενδιαφέροντος για το γκρουπ. Αλλά δεν τα καταφέρνει.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured