Πριν από μια εικοσαετία και βάλε, το 1985 συγκεκριμένα, ο Dan Stuart από τους Green on Red kαι ο Steve Wynn από τους Dream Syndicate κυκλοφορούσαν το Lost Weekend, το πρώτο τους –και μοναδικό μέχρι και σήμερα– άλπουμ ως Danny & Dusty.

Χωρίς αυτό το άλπουμ να είναι το τίποτα ξεχωριστό, απόκτησε cult status, ως μια ηχογράφηση αποδεσμευμένη από υποχρεώσεις και συμβάσεις, μα βασισμένη στην αγάπη για την Αμερικάνικη παραδοσιακή μουσική μέσα από το πρίσμα της ροκ μυθολογίας. Εξάλλου εκείνο τον καιρό και οι δύο μπάντες ήσαν από τις κορυφαίες στο είδους τους. Η συνεργασία αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το πάντρεμα των μουσικών ταυτοτήτων τους: country-rock και psychedelic-blues.

Το ίδιο πνεύμα διακατέχει και το Cast Iron Soul: μια παρέα μουσικών μα και φίλων συνάμα (μαζί τους μέλη των Long Ryders, ο Chris Cacavas) παίζει για το κέφι της, ενώ ταυτόχρονα δοξολογεί τους μεγάλους του ροκ παρελθόντος, τουλάχιστον σε αυτούς που συνέβαλαν ακούσια στη διαμόρφωση του μουσικού χαρακτήρα αυτής της παλιο-παρέας (βλέπε: Dylan, N. Young, L. Reed, J. Cash, Stones)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured