Στα πλαίσια του lounge κινήματος δημιουργήθηκε μια σχολή «ηλεκτρονίζουσας» jazz, η οποία αποπειράθηκε να συνενώσει τη μαύρη χάρη και ρυθμολογία των jazz ρυθμών με τις ράθυμες, κοκτέιλ επιδιώξεις της lounge κουλτούρας. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει αυτή η κατεύθυνση και δηλώνετε φανς των Koop, κάντε έναν κόπο να τσεκάρετε και ετούτη τη συλλογή με την ελληνική υπογραφή, όπου ο DJ Nova του Ρόδον 95 FM (ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια κάνει την επιτυχημένη εκπομπή Nova Planet) διαλέγει 15 nu jazz κομμάτια από την παραγωγή των τελευταίων χρόνων.

Προσωπικά δεν συγκαταλέγομαι στους λάτρεις αυτού του ήχου, θα ήμουν όμως πολύ άδικος για να μην παραδεχτώ ότι η συλλογή του DJ Nova είναι και ενδιαφέρουσα και γουστόζικη. Επιλογές σαν το “Summer Fields” του Big Bang, το “Broken Samba (Electric Mix)” του Nature’s Plan, το “Softly As In A Morning Sunrise” της Alison Dewar ή το “Passa (Venom’s Original Bossa Mix)” της Sabrina Malheiros διαθέτουν μια δροσιστική σχεδόν γοητεία, ιδανική να συντροφέψει τις αποκαμωμένες από τη ζέστη αισθήσεις σου στα τεμπέλικα μεσημέρια του καλοκαιριού.

Άλλες επιλογές δεν ήταν κατά την άποψή μου το ίδιο πετυχημένες, ενώ δεν αποφεύχθηκε τελικά και ένας κάποιος υποκρουσιακός χαρακτήρας στο σύνολο, με την έννοια ότι πρόκειται για ένα album το οποίο κάλλιστα μπορείς να το παίξεις κάνοντας παράλληλα κάτι άλλο. Για αυτήν όμως την αίσθηση δεν φταίει ο DJ Nova, αλλά μάλλον ο ίδιος ο nu jazz χώρος, καθώς πρόκειται για μια δική του, εγγενή αδυναμία, η οποία αφορά και το ευρύτερο lounge κίνημα. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως σταματάει τη βαθμολογία στα τρία αστέρια, δεν σημαίνει όμως ότι η συλλογή δεν είναι καλή ή στερείται αξίας. Για όσους δηλώνουν φίλοι των παραπάνω καταστάσεων μπορεί μάλιστα να αποβεί και μια πιστή καλοκαιρινή συντροφιά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured