H Fabrique Records είναι μια νέα Αυστριακή εταιρία με έφεση στον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, η οποία όπως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις επιλέγει να παρουσιάσει το roster της μέσω μιας συλλογής, η οποία φέρει τον τίτλο Superfabrique. Η αυστριακή ηλεκτρονική σκηνή ως γνωστόν είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τα τελευταία χρόνια οπότε και ένα sampler με νέα και άγνωστα ονόματα της συγκεκριμένης σκηνής σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η Fabrique -απ' όσο μας δείχνει στην εν λόγω συλλογή- δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από την Αυστρία, όπως το downtempo της παρέας των Kruder&Dorfmeister, Sofa Surfers κλπ, ούτε και με τους πειραματισμούς της Mego (Fennesz, Pita). Αντίθετα ακολουθεί πιο ποπ και πιο προσιτές dance διαδρομές.

Ουδέν το μεμπτό βέβαια όταν έχουμε να κάνουμε με τους soul-ιζοντες Paloma, τους balearic Fauna Flash, ή ακόμα το εξαιρετικό lounge των Mauracher στο Meilstein, ένα από τα highlights της συλλογής. Αντίθετα το dub των Dubblestandart στο Playhater -στο οποίο αναλαμβάνει το remix ο Mad Professor- είναι μάλλον κοινότυπο, όπως και το vocal house των nuwalker, Superuser-fr και Concentric.

Εν κατακλείδι, όπως συμβαίνει και σε αντίστοιχου τύπου συλλογές, είναι φανερό ότι δίνεται περισσότερη βάση στην προώθηση κάποιων καινούργιων ονομάτων και στη σκιαγράφηση των στυλ και των μουσικών κατευθύνσεων της εταιρίας, παρά στην ομοιομορφία και τη συνέχεια των επιλεγμένων κομματιών. Συνήθως μάλιστα ακολουθείται και από μια λογική ‘αναγνωριστική’ τιμή, οπότε βάση και όλων αυτών των παραμέτρων θα πρέπει να κριθεί και το Superfabrique. Βάσει αυτών δείχνει σαν μια κυκλοφορία που πετυχαίνει τον στόχο της, αλλά για περισσότερα όμως μάλλον πρέπει να στραφούμε αλλού…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured