Υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα soundtrack της χρονιάς έχει βάλει το Ocean's Eleven. O αγαπημένος DJ από το Belfast συνέλεξε 50 λεπτά απόλυτης κινηματογραφικής συνοδείας για την ταινία του Steven Soderbergh, ένα remake της ταινίας του 1960 με τους George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Andy Garcia.

Απόλυτη, γιατί συνδυάζει πανέμορφα tunes, γεμάτα lounge, easy listening, electronica και jazzy στιγμές, γεμάτες λούστρο, που ταιριάζουν στο κλίμα της ταινίας. Επιλέγοντας παλιά κομμάτια (δεν θα περιμέναμε προφανείς επιλογές!) και νέα δικά του ή άλλων, συνθέτει ένα πολυσυλλεκτικό album που όμως ακούγεται ολόκληρο.

Oι ήχοι στα 50 λεπτά του, διαφορετικοί: Από το χαλαρό άκουσμα των Percy Faith And His Orchestra, "A Song for Young Lovers", ως το σπάνιο rock 'n' roll του Elvis Presley, 'A Little Less Conversation' (ένα κομμάτι βέβαια β' διαλογής του βασιλιά, από το film 'Live A Little, Love A Little' το 1968) αλλά και το swing του Perry Como στο kitsch 'Papa Loves Mambo'.

Δίπλα σ' αυτά το hip hop του 'The Projects' των Handsome Boy Modelling School (τη συνεργασία δύο εκ των top hip-hop παραγωγών, του Prince Paul και του Dan "The Automator" Nakamura), το βραδυνό swing του Quincy Jones στο 'Blues In The Night', αλλά και δικές του συνθέσεις που αναδεικνύουν την αγάπη του για ήχους άλλων που ο ίδιος επέλεξε γι' αυτό το soundtrack. Jazz, funky, dub ήχοι, όπως το 'Gritty Shaker' και το καταπληκτικό και πασίγνωστο '69 Police' που συνδυάζει ψυχεδέλεια και dub. Στο κατά βάση funky/lounge/acid-jazz κλίμα αυτό παρεμβάλλονται και διάλογοι από την ταινία...

Συμπερασματικά, απολαυστικό, ταξιδιάρικο, γεμάτο στυλ αλλά και ουσία είναι το soundtrack του Ocean's Eleven, ένα ηχητικό ταξίδι που μας ταξιδεύει από μόνο του στην ζωή στα flashy casino του Las Vegas.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured