“We are kids, we think life is a scam / We come from a wasted land / We are kids, we play punk rock’n’roll”

Τρεις στίχοι από το “Sick Of It All”, το τραγούδι που ανοίγει το δεύτερο album των The Distillers, και αμέσως μπήκαμε στο νόημα. Όπου The Distillers διαβάστε το σχήμα της κυρίας Brody Armstrong, σύζυγος του Tim Armstrong των Rancid.

Από τα pierced χείλη της, μέσα σε μόλις 29 λεπτά, περνάνε 12 punk rock δυναμίτες, ασταμάτητα, χωρίς διακοπές, κάτω από καταιγιστικά riffs, και με την Brody να βάζει κάτω δεκάδες άντρες punks με τα τσαμπουκαλεμένα φωνητικά της.

Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά όμως του “Sing Sing Death House”, με τον Brett Gurewitz παρακαλώ να κρατάει το τιμόνι στο studio, είναι το γεγονός ότι αν διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές μπορείς να βρεις ένα πολύ συναισθηματικό και προσωπικό album. Η Brody φανερώνει τον απόλυτη θηλυκότητα της και το ευαίσθητο του χαρακτήρα της, που μπορεί μεν να τον κρύβει πίσω από την punk εμφανισή της και τα φωνητικά με «serious balls» αλλά τον περνάει μέσα από τους στίχους της.

Με θεματολογία που ξεκινά τιμώντας τις σουφραζέτες, και τελειώνει αναφέροντας προσωπικά της οικογενειακά βιώματα, ενώ από την άλλη απερίφραστα δηλώνει το πόσο ευτυχισμένη είναι που συνδυάζει την τυπική συζυγική ζωή με τον punk τρόπο ζωής, το “Sing Sing Death House” ίσως αποτελεί ένα από τα πιο θηλυκά albums που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα βέβαια από το punk μουσικό ιδίωμα.

Βέβαια, κάποιες στιγμές που ξεφεύγουν από το punk rock’n’roll και μπαίνουν στα χωράφια του hardcore να μην είναι και ότι καλύτερο για τα αυτάκια ορισμένων, όμως αυτό δεν μειώνει καθόλου την συνολική αξία αυτού του album, το οποίο αν ήταν και λίγο μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, η αξία του θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured