Πριν 9 ακριβώς χρόνια "χτύπησαν" με το κολλητικό funky groove του Connected που τους έκανε γνωστούς και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και πλέον, χωρίς ιδιαίτερες φανφάρες, επανέρχονται με ένα album που μοιάζει συνέχεια του προηγουμένου.

Αυτό είναι και το βασικό συμπέρασμα του Deep Down & Dirty και κάθε πρόσθετη λεπτομέρεια για όσους τους γνώρισαν μια δεκαετία πριν είναι περιττή. Γνώριμος ο ήχος και οικείες οι μελωδίες, εθιστικά και πάλι τα θεατρικά και γκρουβάτα φωνητικά του Rob Birch που μαζί με τον DJ/παραγωγό Nick Hallam έχει στήσει ένα τρελό funky σκηνικό. Προσθέστε και τις γυναικείες φωνές που προσδίδουν το δικό τους χρώμα και έχετε τους "νέους" Stereo MC's.

Το εκλεκτικό τους γούστο γίνεται έκδηλο και στην προσεκτική επιλογή από samples, όπως το "Whispering Sea" του Henry Mancini στο "Breeze" και το "Feelin' Blue" των Creedence Clearwater Revival στο "Stop at Nothing". Αν ξεπεράσετε την (δικαιολογημένη) απαίτηση για αισθητή εξέλιξη του ήχου τους μια δεκαετία μετά και αντιμετωπίσετε το Deep Down & Dirty σαν το follow-up του Connected που θα έπρεπε να βγει κάπου στα μέσα των 90s, θα περάσετε σίγουρα ευχάριστα.

Του λείπουν, βέβαια, οι στιγμές - κράκτες του προκατόχου του και η έκπληξη που προκαλούσε εκείνο, αλλά το ιδιότυπο χορευτικό μείγμα από hip hop, funk, breakbeats, τρομπέτες, πλήκρα και samples (με ορισμένα trip-hop διαλείμματα) δεν μπορεί να αφήσει κανένα πόδι ασυγκίνητο!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured