Πιστοί στο κλίμα των τελευταίων χρόνων, όπου το βινύλιο έχει αναδειχθεί σε φετίχ αρκετών μουσικόφιλων, οι Cyanna κυκλοφορούν το νέο τους EP σε αριθμημένα 12’’ιντσα αντίτυπα. Το Undressed λειτουργεί ως προάγγελος του επόμενου ολοκληρωμένου τους άλμπουμ, την ίδια όμως στιγμή αποτελεί και δείγμα μιας νέας φιλοσοφίας εκ μέρους της μπάντας.

Δεν είναι μόνο ότι η καινούργια τους αυτή δουλειά κυκλοφορεί ανεξάρτητα, σε δική τους παραγωγή. Οι Cyanna ακούγονται στο Undressed πιο ώριμοι ως μουσικοί, επιθυμούν δε να πειραματιστούν με τον ήχο τους. Έτσι, τους ακούμε να χρησιμοποιούν ακουστικές κιθάρες μα και παραδοσιακά ελληνικά όργανα, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι έχουν πια ξεχάσει ολότελα την αγάπη τους για το grunge και για το hard rock. 

Το ηλεκτρισμένο “I Am Cannibal” ξεχωρίζει νομίζω ανάμεσα στα 4 κομμάτια αυτού του EP. Επηρεασμένο από το southern rock και με μια θεατρική ερμηνεία από τον Spyreas Sid, έχει τη δύναμη να κολλήσει αμέσως στο αυτί. Η μπαλάντα όμως “To Love Forever” ρίχνει κάπως απότομα τους τόνους μετά από μια τόσο δυναμική έναρξη, χωρίς μάλιστα να έχει και κάτι αξιοπρόσεκτο να επιδείξει.  Η ένταση ανεβαίνει και πάλι κατόπιν με το “It Don’t Matter” και τους αισιόδοξους στίχους του για όσους ονειρεύονται σε δύσκολες εποχές, με το τέταρτο και τελευταίο τραγούδι (“Walking On Water”) να κινείται στο ίδιο μοτίβο.

Σαν σύνολο, τα νέα αυτά κομμάτια των Cyanna αποδεικνύονται συνθέσεις ολοκληρωμένες, «εμπορικές» όσο χρειάζεται και –το πιο σημαντικό ίσως– περνάς καλά μαζί τους. Φυσικά δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα ολόκληρο επερχόμενο άλμπουμ από ένα δείγμα τεσσάρων τραγουδιών, ωστόσο η «γεύση» που αφήνει το Undressed είναι της ευκρινούς απόστασης από τα mainstream rock/pop συγκροτήματα τα οποία ξεπηδάνε τελευταία στην εγχώρια δισκογραφία. Οι Cyanna δείχνουν αποφασισμένοι να χτίσουν ένα διαφορετικό προφίλ, πιο «ψαγμένο» και μακριά από την indie σκηνή και τους εύκολους ενδοκοινοτικούς της αφορισμούς.

Και καλά κάνουν. Γιατί δεν θα μπορέσουν να συγκριθούν ποτέ με το ωμό π.χ. σύμπαν του The Boy. Προορίζονται για μεγαλύτερα και διαφορετικά ακροατήρια κι αυτό θα πρέπει επιτέλους να πάψουν να το θεωρούν ως κακό κάποιοι εκεί έξω.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured