Το Black Box From Your Plane είναι μεν το ντεμπούτο άλμπουμ αλλά όχι και η πρώτη κυκλοφορία του Legoboy, ο οποίος ξεκίνησε τη μουσική του πορεία ως DJ –μέλος της ομάδας Cosmic Sound, γνωστής για τη διοργάνωση house parties από το 1999– και έχει επιπλέον εμπειρία ως μηχανικός ήχου, παραγωγός, αλλά και promoter.

Το άλμπουμ περιέχει 16 κομμάτια, από τα οποία 6 είναι συνεργασίες με τους GAD. (σε τρία κομμάτια), Τάσο Φωτίου (σαξόφωνο), Johnny Reverb (ηλεκτρικές κιθάρες) και Olga K. (φωνητικά). Η μουσική δομή του Black Box From Your Plane θυμίζει αρκετά electronica συλλογή από τη δεκαετία του 1990. Το ύφος ποικίλλει: ακούμε funk, downtempo, house, minimal, πάντοτε κάτω από την ομπρέλα της electronica. Το “Don’t Cry” –με το οποίο ο Legoboy συμμετείχε στον διαγωνισμό Soundwave της Coca Cola το 2008– έχει αναχρονιστικά ξεχωρίσει ως ραδιοφωνικό χιτ. Άλλες στιγμές που ξεχωρίζουν είναι επίσης το “Into Your Eyes” και το “Too Far” (όπου συμμετέχει και ο Johnny Reverb, κιθαρίστας των Closer).

Το θετικότερο σημείο της δουλειάς του Legoboy είναι το συναίσθημα. Φαίνεται δηλαδή πως ο δημιουργός δίνει ένα κομμάτι του μέσω αυτού του άλμπουμ. Ταυτόχρονα όμως, συμπεριλαμβάνοντας μουσικά κατάλοιπα παρελθόντων ετών –όπως για παράδειγμα το “Don’t Cry”– ο Legoboy δημιουργεί μια ρετρό αισθητική που θυμίζει την ambient σκηνή της δεκαετίας του 1990, εμπλουτισμένη με minimal στοιχεία από τα ’00s. Δυστυχώς το δέσιμο δεν είναι πάντα επιτυχημένο και από ένα σημείο κι έπειτα επικρατεί η επανάληψη, κάνοντας το σύνολο να μοιάζει περισσότερο με ένα best of διάσπαρτων τραγουδιών, παρά με ένα πλήρες άλμπουμ.

Ο Legoboy δείχνει πάντως εδώ πως διαθέτει και την εμπειρία αλλά και το ταλέντο για να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό ηλεκτρονικό άλμπουμ. Ελπίζω λοιπόν στο επόμενο βήμα να αφήσει το παρελθόν πίσω του και να εξελίξει τις ιδέες του σε δομημένες μουσικές θεματικές ενότητες με ισχυρότερη συνοχή. Ίσως μάλιστα σε αυτό να βοηθούσε και κάποιος παραγωγός, καθότι την παραγωγή στο Black Box From Your Plane υπογράφει ο ίδιος.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured