Ο Cong Josie είναι το νέο project και alter ego του Nic Oogjes των NO ZU.  Ο Oogjes δημιουργεί απόκοσμα ευφορικές (ή και ευφορικά απόκοσμες) εικόνες μέσα από ένα ηχητικό αποτέλεσμα που ταλαντεύεται ανάμεσα στο synth punk, το rockabilly, το no wave και την disco. Οι οπαδοί του ήχου του Alan Vega και των Suicide, ιδίως, μόνο ασυγκίνητοι δεν θα μείνουν από το τελικό αποτέλεσμα.  Τα rockabilly φωνητικά στο Cong! ακουμπάνε πάνω σε EBM ατμόσφαιρες, οι οποίες με την σειρά τους χρωματίζονται από τις ειρωνικές crooner διαθέσεις του Cong Josie. Το album, ολόκληρο, είναι σαν ένα ηλεκτρισμένο τοπίο με βροχή, καπνό και γοφούς που λικνίζονται κάτω από παλλόμενους synth ρυθμούς και πρωτόλεια βραδυφλεγή rock'n'roll παιχνιδίσματα. Το όραμα του Cong Josie είναι στιβαρό και με έναν τρόπο μοναδικό, καθώς καταφέρνει να φτιάξει έναν μουσικό κόσμο που διαπερνά τις αισθήσεις. Και δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία το που βρίσκεται και που πατάει ο Nic Oogjes με αυτό το πόνημα του -αυτό που έχει αξία είναι ότι καλεί τον ακροατή και τον καλωσορίζει να γίνει κομμάτι της όλης εμπειρίας. Και το καταφέρνει περίφημα

 

Άκου κι αυτό:  Suicide - Suicide (1977)Cabaret Voltaire - The Crackdown  (1983), Pere Ubu -  The Tenement Year (1988), Alan Vega - Deuce Avenue (1990),  Kid Kongo Powers - Solo Cholo (2005)

 

 

Το Cong! του Cong Josie κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, σε limited edition ροζ βινύλιο, σε CD και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την IT RECORDS.

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured