To Sensory Overdrive (2011) του τραγουδιστή των Hanoi Rocks, Michael Monroe, ήταν κατά τη γνώμη μου το καλύτερο (ροκ) άλμπουμ του 2011. Ευτυχώς, μαζί με εμένα είχε συμφωνήσει τότε και το περιοδικό Classic Rock, οπότε δεν ήμουν ο «τρελός» του χωριού. Το πρόβλημα είναι ότι, πια, κάθε μετέπειτα κυκλοφορία του Monroe θα πρέπει να τη συγκρίνουμε με το Sensory Overdrive. Φυσικά εάν τα διάβαζε αυτά ο ίδιος, θα έβαζε τα γέλια: στα 53 δεν έχει ανάγκη ούτε τη δόξα, ούτε τις καλές κριτικές. Έχει χορτάσει από αυτές με τους Hanoi Rocks· και μόνο ότι υπήρξαν μία από τις κύριες επιρροές των Guns N’ Roses, φτάνει και περισσεύει.

Στο Blackout States έχει μαζί τους κατάλληλους συνεργάτες, όλους με πολλά ένσημα στο συγκεκριμένο μουσικό ύφος: στο μπάσο βρίσκουμε τον Sami Yaffa (Hanoi Rocks, New York Dolls), στις κιθάρες τους Steve Conte (New York Dolls, Willy DeVille) &  Rich Jones (The Black Halos, Amen) και στα ντραμς τον Karl “Rockfist” Rosqvist (The Chelsea Smiles, Danzig). Και όλοι παίζουν, τι άλλο; Rock ‘n’ roll, σε μία μίξη από Hanoi Rocks, New York Dolls, Τ-Rex και Motörhead.

Εάν υπάρχει ένα τραγούδι που συνοψίζει το άλμπουμ, είναι το δίλεπτο “R.L.F” –δηλαδή, Rock Like Fuck! Αυτή είναι η φιλοσοφία του Blackout States, κατ' επέκταση και του Monroe: να παίζεις  rock ‘n’ roll σαν να μην υπάρχει αύριο, με καλή παρέα (τη μπάντα σου), ποτά, τσιγάρα και όμορφες παρουσίες τριγύρω. Η αίσθηση λοιπόν που σου αφήνει ο δίσκος, είναι ότι ο Monroe και οι λοιποί μπήκαν στο στούντιο με σκοπό να τζαμάρουν, να περάσουν καλά και να γράψουν μερικά τραγούδια. Και τους βγήκε αβίαστα. Εκεί που ο μαθητής (Axl Rose) είναι ικανός να δουλεύει πάνω σε ένα τραγούδι για χρόνια, ο δάσκαλος γράφει τρίλεπτα κομμάτια δίχως πολλά φτιασίδια· το μόνο έξτρα που έχουν –πέρα από κιθάρες, ντραμς, μπάσο– είναι το σαξόφωνο του Monroe.

Το Blackout States είναι ένα «feel-good» άλμπουμ. Το ακούς παρέα με ένα καλό ποτό, εάν μερακλώσεις παίζεις και air guitar και δεν δίνεις δεκάρα εάν είναι λίγο χειρότερο από το Sensory Overdrive. Μακάρι να βγαίνουν κι άλλες τέτοιες rock ‘n’ roll κυκλοφορίες και να φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο. Δεν θα θέλαμε τίποτα άλλο.

{youtube}siImwtHDmXU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured