Ήταν χειμώνας του 2006 όταν κυκλοφόρησε το soundtrack της τρίτης ταινίας Saw, στην οποία εκπροσωπείτο σε μεγάλο βαθμό ένα είδος που τότε βρισκόταν σε ραγδαία άνοδο: το metalcore. Το soundtrack άνοιγαν οι All That Remains, η μπάντα του Philip Labonte, που μόνο τυχαίος δεν είναι στον χώρο του σύγχρονου μέταλ, μιας και στο παρελθόν είχε βρεθεί στους κύκλους τόσο των Shadows Fall, όσο και των Killswitch Engage.

Για όσους πάντως γνώρισαν τότε το συγκρότημα από τη Μασαχουσέτη, δεν θα είναι «αναίμακτη» η μετάβαση στον ήχο του φετινού The Order Of Things. Βλέπετε, η μεταλκοράδικη οργή του The Fall Of Ideals (2006) έχει δώσει πλέον τη θέση της σε μια λογική φορτωμένη με παραμορφώσεις μεν, ξεκάθαρα δε εμπορική και στοχευμένη προς τα αμερικάνικα rock charts. Αυτή βέβαια είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, καθώς οι All That Remains βλέπουν τραγούδια τους να σημειώνουν επιτυχία, όπως για παράδειγμα το “Forever In Your Hands” (2009) ή το “The Last Time” (2011).

Στην παρούσα δισκογραφική πρόταση έχουν τις πιο εμπορικές διαθέσεις της μέχρι στιγμής πορείας, εντάσσοντας μάλιστα στον ήχο τους και μια μπαλαντοειδή σύνθεση τύπου Staind (“For You”) ή τα μελωμένα κουπλέ του “Fiat Empire”. Δεν απουσιάζουν ασφαλώς τα μπουκωμένα μεταλλικά riffs, ούτε η δίκαση, μήτε βέβαια τα τσαμπουκαλεμένα φωνητικά ή κάποιες ξεκάθαρα χωσιματικές στιγμές ("The Greatest Generation" και "No Knock"). Απλά όλα πλέον τα λειτουργούν με σαφή στόχο τη δημιουργία ενός «φιλικού προς τον μέσο χρήστη» αποτελέσματος, που φέρνει στο μυαλό περισσότερες φορές τους Bullet For My Valentine, παρά τους Killswitch Engage.

Τα παραπάνω συμβάλλουν στη δημιουργία τραγουδιών όπως τα "This Probably Won't End Well", "Divide" και "Victory Lap", τα οποία γκαζώνουν προς Billboard μεριά. Στο σύνολό του, λοιπόν, το The Order Of Things δεν διεκδικεί κάποιου είδους συνθετική διάκριση ή μια περίοπτη θέση στη λίστα με τα άλμπουμ της ζωής σας. Δύσκολα πάντως θα του αρνηθεί τις ακροάσεις που του αξίζουν κάποιος fan του ιδιώματος, κυρίως λόγω της καθ' όλα απολαυστικής του οπτικής πάνω στο metalcore και του απενοχοποιημένου κεφιού που κατορθώνουν να βγάλουν.

{youtube}M_O003Cvwlc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured