Το κακό με την πρόσφατη κυκλοφορία αυτού του live σε CD είναι ότι ήδη από τον Μάιο του 2011 υπάρχει στην αγορά το σχετικό (ομότιτλο) DVD, με υλικό όχι μόνο από την εν λόγω συναυλία, αλλά κι από εκείνες της 2/12 και 6/12 που έδωσαν το 2009 οι AC/DC στο ίδιο στάδιο του Μπουένος Άιρες (το Monumental Antonio Vespucio Liberti της River Plate). Και μιλάμε για ένα DVD που προσωπικά βλέπω αρκετά συχνά, όχι μόνο για να ξαναθυμηθώ τις καταπληκτικές στιγμές που ζήσαμε κι εμείς εδώ στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Μάιο του 2010, αλλά κι επειδή είναι μια δουλειά εντυπωσιακά στημένη από τον Βρετανό σκηνοθέτη David Mallet, ο οποίος χρησιμοποίησε 32 κάμερες υψηλής ευκρίνειας για να καταγράψει τα σόου των Αυστραλών στην Αργεντινή.

Δεν αντιλέγω, βέβαια: στο CD περιέχεται ολόκληρο το live της 4/12, όχι μόνο διαλεγμένα αποσπάσματα. Και ανάμεσα στις 19 επιλογές του θα βρει κανείς πολλές στιγμές φορτωμένες με δυναμική και με κρεσέντο –για τους AC/DC μιλάμε άλλωστε, όχι για τίποτα τσαρλατάνους. Αλλά, για να πω την αλήθεια, περίμενα κάτι παραπάνω από αυτή τη διπλή έκδοση. Όταν έχεις ήδη δώσει εικόνα (και μάλιστα με καλό ήχο), δεν θα πρέπει να βάλεις κι ένα ακόμα τυράκι στη φάκα ώστε να κάτσει το ποντικάκι; Οπωσδήποτε πάντως εδώ προσέχεις πιο πολύ ορισμένες λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα ότι, χαιρετώντας το πλήθος, ο «νταλικέρης» Brian Johnson κάνει γλωσσικό και πολιτισμικό σαρδάμ αμολώντας το μνημειώδες «Scusi! We don’t speak very well spanish…», λες και παίζει στο Μιλάνο.

Κατά τα άλλα η μπάντα είναι αυτό που ξέρετε: με rhythm section καρφωμένη με ατσαλόπροκες, με καραμπομπάτη ρυθμική κιθάρα από τον Malcolm Young, με τον προαναφερθέντα νταλικέρη στη φωνάκλα και με τον σπαστικό, αεικίνητο, υπερκινητικό Angus Young στην πρώτη γραμμή, ο οποίος έχει τη δύναμη να ταρακουνήσει ακόμα και τα δαχτυλίδια του Κρόνου (για να παραφράσω τον Douglas Adams). Γι' αυτό μη δίνετε και τόση σημασία στη στοιβάδα πληροφοριών που προηγήθηκε σχετικά με το DVD: δεν θα βαρεθείτε μήτε στιγμή βάζοντας κάτω το Live At River Plate –για τους AC/DC μιλάμε, θα το ξαναπώ. Nα φανταστείτε, εδώ κι έναν μήνα έχω υποσχεθεί τον δίσκο στον γιο μου και δεν του τον δίνω... 


 

{youtube}j803Fl-aLEo{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured