Πώς να μην παραμένει παρεξηγημένος ο σκληρός ήχος στις μέρες μας; Όταν, από τη μια πλευρά, υπάρχουν μπάντες τύπου Tool και Mastodon – οι οποίοι έχουν ξεφύγει σε μια άλλη στρατόσφαιρα απόδοσης – κι από την άλλη ένας συρφετός ηχητικής δυσμορφίας και ακουστικής κακοποίησης, που μουδιάζει τις αισθήσεις; Τώρα, πού ακριβώς χωράνε οι Lostprophets στο σύγχρονο τοπίο του σκληρού ήχου θα μου πείτε… Και τι δουλειά έχουν εν γένει οι Ουαλοί με το μέταλ και με το σκληρό ροκ ίσως ν’ αναρωτηθείτε… Και πολύ σωστά τα λέτε: Καμία!

Μόνο ως μιμητές (και μάλιστα κακοί) του σύγχρονου σκληρού ιδιώματος μπορούν να χαρακτηριστούν οι Lostprophets του Betrayed. Μιλάμε άλλωστε για μια μπάντα η οποία, στη μέχρι σήμερα δισκογραφική της πορεία, συνδυάζει τραγελαφικά τον ποπ χαρακτήρα των τραγουδιών της με μια κακόγουστη νεο-μεταλλική περιβολή. Το υλικό του εδώ τέταρτου άλμπουμ τους, εντελώς ενδεικτικά, απορρίφθηκε ως ανεπαρκές από την πρώην δισκογραφική τους – λέγε με Columbia – καθώς ο (παρά λίγο ξανά) παραγωγός τους Bob Rock δεν το βρήκε αρκετά ενδιαφέρον ώστε να ασχοληθεί μαζί του full time. Και με την πρώτη κιόλας ακρόαση, το Betrayed σου δίνει να καταλάβεις το γιατί.

Αλλά για μισό λεπτό! Τι στο καλό κάνουν δηλαδή τόσο στραβά οι Lostprophets για να προκαλούν όλο αυτό το, παραπάνω από έκδηλο, μένος μου; Μήπως δεν υπάρχουν χειρότερες μπάντες στην πιάτσα; Φυσικά και υπάρχουν! Πάει όμως καιρός που άκουσα κάτι τόσο αφελές και τόσο διάτρητα καινοφανές. Αποτυχημένες punk αναπαραστάσεις (“Dstryr And Dstryr”), αφελή grindcore περάσματα (“Next Stop Atro City”), σαχλό pop-metal (“Where We Belong”), και λίγο από alternative rock, έτσι για το «εναλλακτικό» του πράγματος (“For He’s A Jolly Good Felon”) – όλα τα παραπάνω μπορούν να επιστρατευτούν για να επιχειρηματολογήσει κανείς γύρω από το τι πάει στραβά με το Betrayed. Λανθασμένες προθέσεις, συνδυασμένες με ανύπαρκτη έμπνευση.

500.000 δολάρια σε διάστημα τριών χρόνων επένδυσαν στις ηχογραφήσεις του Betrayed οι Lost Prophets. Και το αποτέλεσμα μηδέν… Ένα άλμπουμ πλαστικό, εκνευριστικό, ανθυγιεινό για τα αυτιά σας και αληθινό junk food για το ήχοσύστημά σας. Αποφύγετε πάση θυσία γιατί αλλιώς θα νιώσετε αληθινά… προδομένοι!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured