Πρόκειται για μια ακόμη συλλογή από τη σειρά των διάφορων Cafι (Karma, Buddha, Arabica, Nirvana) της Park Lane, η ενδέκατη κατά σειρά κυκλοφορία της τελευταίας από ένα ακόμη cafι που το έριξε στις συλλογές. Μέσα στην κρέμα λοιπόν της κουζίνας αυτής, κρύβεται μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, φτιαγμένη με ηλεκτρονικούς κυρίως ήχους και με chill out, αλλά και ethnic, διαθέσεις. Πρέπει να τονίσω βέβαια ότι δεν είναι έντονο το ethnic στοιχείο, απλά υποβόσκει σε ορισμένα κομμάτια, όπως στο “Reveal” των Bliss και Lisbeth Scott.

Απο την άλλη πλευρά, θα ακούσετε καθαρά electro-lounge κομμάτια, όπως το “Spacewalk” των Urban Myth Club. Οι Cities Οf Foam και Coldcut προσθέτουν λίγο groove, oι Ramasutra φέρνουν ένα άρωμα από Gotan Project, οι Sebastien Teller και John Beltram ταξιδεύουν με αιθέριες μελωδίες. Στη συλλογή συμπεριλαμβάνεται και το “Memories” του Αυστριακού Klaus Waldeck, σε στυλ reggae. Γενικά μου φάνηκε μια ευχάριστη συλλογή lounge, με προσεγμένα tracks, προερχόμενα κυρίως απ’ την ηλεκτρονική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας και με πολύ καλή ροή (δηλαδή track list). Να είστε προετοιμασμένοι για κομμάτια με μεγάλη, σχετικά, διάρκεια, όπως άλλωστε και συνηθίζεται σε τέτοιου είδους συλλογές.

Αν είστε οπαδός του είδους, το Cafι Karma θα αποτελούσε μια καλή προσθήκη στις μουσικές σας. Από τον τίτλο καταλαβαίνετε ότι το κλίμα θα πρέπει να είναι χαλαρό για την ακρόαση του δίσκου. Μετά το Buddha Bar, αρκετές lounge συλλογές συνδέθηκαν (κυρίως ως προς τον τίτλο και το artwork) με το βουδισμό και τις ανατολικές θρησκείες γενικότερα, πράγμα που διαφαίνεται και στο παρόν εξώφυλλο...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured