Ηχητικές ασυναρτησίες.

Ας πειραματιστούμε. Ας πιάσουμε μουσικά όργανα που ποτέ δεν μάθαμε να παίζουμε, τα κατσαρολικά της γιαγιάς μας κι ας κάνουμε ένα δίσκο. Μια τέτοια ισοπεδωτική δόση ειρωνείας ίσως θεωρηθεί αυθάδεια για ένα δίδυμο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής αξιόλογα δισκάκια, αλλά όσο γοητευτικός κι αν φαντάζει ο άναρχος πειραματισμός, τη στιγμή που η αποκωδικοποίησή του αφορά φετιχιστικές του θορύβου, αδυνατώ να εκφραστώ διαφορετικά. Αυτή η «ατέρμονη εξερεύνηση» της ηχητικής διάστασης σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θα πρέπει να αφορά μια κυκλοφορία που δεν μπορεί να επικοινωνήσει τα όποια πορίσματα της όποιας εξερεύνησης.

Στο Amateur φήμες που θέλουν το δίδυμο να χρησιμοποιεί όργανα που δεν ξέρει επί της ουσίας να παίζει, φαντάζουν απόλυτα αληθινές. Οι μεταλλικοί θόρυβοι, οι αναποφάσιστες συχνότητες και η ακραία αφαιρετικότητα δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό «πειραματικός», αλλά δεν εμφανίζουν ούτε καν ψήγματα ενός γενικότερου δικτύου σχέσεων ή κάποιας ερμηνείας.

Αν και υπέρμαχος της DIY φιλοσοφίας, μέχρι το τέλος του δίσκου δεν κατάλαβα γιατί ο αυτοσχεδιασμός των Alog κρίθηκε απαραίτητο να εντυπωθεί και σε cd.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured