Είναι πολύ εύκολο να περάσουν από μπροστά σου οι Boxstep και να μην τους αντιληφθείς, να τους ξεγράψεις σαν μια ακόμη χαμένη παρτίδα americana μουσικής, σαν κι αυτές που κατακλύζουν τα ακούσματά μας τα τελευταία χρόνια. Άλλο τόσο εύκολο είναι και να τους λατρέψεις, να τους τοποθετήσεις στο εικόνισμα που διατηρείς για ανάλογες περιπτώσεις, δίπλα – δίπλα με τους Lambchop ή την Neco Case φερ’ ειπείν (τα ονόματα είναι σχεδόν τυχαία, τα αναφέρουμε για χάρη του επιχειρήματος, που λένε και στην Αμερική!).

Αυτό πάντως που είναι δύσκολο να αμφισβητήσεις, κι αυτό είναι κάτι που διατυπώνεις κατόπιν επανειλημμένων ακροάσεων, είναι ότι το επταμελές σχήμα απ’ το Pittsburgh, διαθέτει μια πλούσια σε συναισθηματικές εξάρσεις λυρική φλέβα, που είναι ικανή να σου κάνει την καρδιά κομμάτια, αν υπάρχει βέβαια και η ανάλογη προδιάθεση.

Όταν επομένως αγγίζουν τις συνθετικές τους κορυφές σε κομμάτια όπως το “Love That Well” ή το “My Slate Roof”, νοιώθεις σαν να έχει περάσει τρένο από επάνω σου και να σε έχει αφήσει ψυχολογικά ανάπηρο, μ’ εκείνον τον τρόπο που έχουν να καταφέρνουν κάτι τέτοιο κάποιες μπάντες που δεν ξέρεις αν θα ξαναπαρουσιαστούν στο διάβα σου ή αν είναι απλά ένας ακόμη απρόβλεπτος Θεϊκός δάκτυλος φτιαγμένος να σου υπενθυμίζει πράγματα που θέλεις να ξεχάσεις και δεν μπορείς. Χάρη σε συγκροτήματα σαν κι αυτό εδώ, η σκέψη ότι η μουσική είναι μια μεγαλειώδης μορφή Τέχνης που σε βοηθάει – χωρίς υπερβολές – να αναπνέεις, είναι πανταχού παρούσα.

Οι Boxstep ηχούν σαν τους Delgados, όταν σε μια μελλοντική ζωή θα ξεκινήσουν ξανά να παίζουν μουσική απ’ την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, χρησιμοποιούν κι εκείνοι έγχορδα που ενορχηστρώνουν δραματικά ώστε να κορυφώνονται όπως τους αξίζουν τα σπαραξικάρδια στιχουργικά τους δράματα, και στο τέλος αγγίζουν τα λυτρωτικά κρεσέντο ενός Cave ή των Willard Grant Conspiracy για παράδειγμα.

Το “The Faces All Look On” είναι κυκλοφορία που έρχεται από την περασμένη χρονιά (γράφουμε γι’ αυτήν τώρα επειδή απλά τώρα μας δόθηκε το cd, μην μας πυροβολήσετε για την μη οφειλόμενη σε εμάς αργοπορία στην παρουσία του δίσκου!), σύντομα βγαίνει και το νέο τους άλμπουμ, και κάτι μας λέει ότι θα είναι καλύτερο από ετούτο εδώ. Προετοιμάστε την όρεξή σας με το παρόν έξοχο πρώτο πιάτο!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured