Βλέποντας τον τίτλο Chica and the Folder το μυαλό πάει κατευθείαν σε ντουέτο του στυλ Miss Kitten and the Hacker. Μια κοπελίτσα με συμπαθητική φωνή και αρκετές εμφανίσεις στα γερμανικά clubs ως dj ονόματι Chica Paula ενώνει τις δυνάμεις τις με τον Max Loderbauer, που διαλέγει το ψευδώνυμο ‘φάκελος’. Για το ντεμπούτο τους διαλέγουν τον επίσης περίεργο τίτλο '42 κοπέλες' και την εκλεκτική στις κυκλοφορίες της βερολινέζικη Monika, η οποία το τελευταίο δωδεκάμηνο μας έχει προμηθεύσει με άλλους δυο ενδιαφέροντες δίσκους (από τους Contriva και τη Masha Qrella) που επίσης είχαμε παρουσιάσει από τις σελίδες του Avopolis.

Το 42 Mädchen ανήκει στην κατηγορία εκείνη των δίσκων που μπορεί να μην σου αλλάξουν τη ζωή, αλλά σίγουρα στην κάνουν στιγμιαία λίγο πιο όμορφη. Μοιρασμένο μεταξύ περίεργων ambient ήχων και electropop τραγουδιών (άντε και ενός punk διαλείμματος λίγο πριν το τέλος), δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα δίσκο του οποίου κάθε κομμάτι βγήκε αυθόρμητα, χωρίς την παραμικρή σκοπιμότητα, ακολουθώντας το ένστικτο των δημιουργών.

Ακόμα και στις διασκευές τους δίνουν την δικιά τους φρεσκάδα. Μπορεί ίσως η punk μετάλλαξη ενός κροατικού παραδοσιακού τραγουδιού να δείχνει λίγο σαν παιχνίδι αλλά η εκδοχή τους στο I'll Come Running από το Another Green World του Brian Eno είναι σαφώς ένα από highlights του δίσκου. Πολύ καλή επιλογή και ονειρική εκτέλεση-φόρος τιμής στον καλλιτέχνη που οφείλουν το μεγαλύτερο κομμάτι τις πίττας των επιρροών τους.

Ένα ακόμα στοιχείο που βοηθάει στην ποικιλομορφία του δίσκου είναι και οι πολλές συμμετοχές από προσκεκλημένους της βερολινέζικης σκηνής, που αν μη τι άλλο μας τροφοδοτεί με ενδιαφέροντες δίσκους σε μόνιμη βάση. Το 42 Mädchen είναι άλλος ένας δίσκος, προερχόμενος από βόρεια και ψυχρά κλίματα, που όμως έρχεται να θερμάνει τα κανάλια της ηλεκτρονικής μουσικής.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured