Το νέο αυτό βρετανικό group με το περίεργο όνομα και τον ακόμα πιο περίεργο ήχο θα μπορούσε κάλλιστα να εντυπωσιάσει τους οπαδούς του Aphex Twin, με τους μπλεγμένους ρυθμούς του και τις εσωτερικές μελωδίες του, όσο και τους φίλος των Matmos με τις επιλογές περίεργων samples και ήχων.

Στο 3Fold συγκεντρώνουν κομμάτια από τα 3 EP που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα (Crisp Little Digit, On The Blink, Splinter Switch) συν 2 tracks από την εμφάνιση τους στα sessions του John Peel. Διόλου περίεργο που ο John Peel ενδιαφέρθηκε για αυτούς, μια και σίγουρα πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο group με άκρως πειραματικό ήχο, σαν και αυτά που αρέσκεται να παρουσιάζει στην εκπομπή του ο Peel.

Η μουσική των Wauvenfold μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια πιο παιχνιδιάρικη εκδοχή των Autechre, χωρίς να λείπουν και μερικά track που νομίζεις ότι είναι βγαλμένα από το Richard D. James album, όπως και άλλα με minimal μελωδίες σαν αυτές των Four Tet.

Ένα άλλο θετικό στοιχείο για τους Wauvenfold είναι ότι μεταξύ τον κυκλοφοριών τους παρατηρείται μια θετική εξέλιξη, γεγονός που αυξάνει την ανυπομονησία για το πρώτο κανονικό τους δίσκο. Πριν όμως φτάσουμε σε αυτό, το 3Fold αποτελεί μια καλή πρώτη γεύση που ιδιαίτερα οι οπαδοί του ήχου της Warp δεν θα πρέπει να αφήσουν να τους ξεφύγει.

Επίσης στα συν το πολύ καλό artwork και η προσεγμένη συσκευασία που δένουν αρμονικά με το όλο σύνολο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured