Aν και παλιός στο Djing και ..."παραγωγικό" κουρμπέτι, ο Dan Nakamura ή Dan the Automator δεν ευτύχησε να δει το γούστο του να αποτυπώνεται σε ένα mix album. Φτάσαμε στο 2002 και σε μια περίοδο στην οποία ο ίδιος είναι γνωστός όχι μόνο στον alternative (hip-hop) λαό, αλλά και στα mainstream στρώματα.

Φταίει η παραγωγικότητά του, και οι επιτυχημένες εμπορικά συνεργασίες του, η έμπνευσή του; Θα σας γελάσω. Ό,τι πιάνει πάντως, χρυσός γίνεται: Αρχίζοντας από την παραγωγή στο project Dr. Octagon, τη συνεργασία με τον rapper Kool Keith, συνεχίζοντας ως το "μυαλό" πίσω από τους Handsome Boy Modeling School και Deltron 3030, κάνοντας το μεγάλο "μπαμ" με τους Gorillaz πέρσι και συνεχίζοντας με το act των Lovage μέσα στο 2001.

Η παραπάνω "παρακαταθήκη" αποτυπώνεται σε ...φωτογραφίες, στο mixtape session του Wanna Buy a Monkey? Από το hip-hop ως το downtempo και πάλι στο πρώτο, το album διανύει μια κυκλική και διακριτική τροχιά, χωρίς ευφάνταστες μίξεις και εκπλήξεις.

Ξεκινά δυνατά, όπως είπαμε, στη συνέχεια ζητά τη βοήθεια των Zero 7, Tortoise και the Doves για να πέσουν οι τόνοι, αλλά και αυτή του remix του "Le Soleil Est Pres de Moi" των Air, του "Stroker Ace" των Lovage και του "Latin Simone" των Gorillaz και τελειώνει ανεβάζοντας ξανά τους ρυθμούς με το hip-hop των De La Soul, X-ecutioners και Dilated Peoples.

Από μόνο του το 'Wanna Buy a Monkey?' συνιστά απλώς μια επίδειξη του εκλεκτικού γούστου, αλλά και της προσωπικής του δουλειάς, χωρίς όμως το παραπάνω στοιχείο που μεταφράζει το djing σε τέχνη. Είναι μια αποτύπωση ίσως του set που θα έπαιζε σε κάποιο club και που ίσως δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ξανακούσουμε ως είχε. Το ενδιαφέρον "ευνουχίζεται" μετά την πρώτη ακρόαση...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured