Πέρα από το χαριτωμένο ονοματάκι η γερμανική εταιρία Kitty-Yo έχει να μας παρουσιάσει κάμποσες ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες (βλέπε Tarwater, Gonzales, Peaches) μπορεί όχι τόσο πολλές που να αιτιολογούν ένα tribute αλλά η Quatermass είναι συνηθισμένη σε τέτοιες κινήσεις. Έχουν, βλέπετε, ήδη προηγηθεί τα Vs Shi-Ra-Nui (Γιαπωνέζικο label), Vs Kompakt (η κάπως πιο γνωστή γερμανική εταιρία) και Vs Rather Interesting (το οποίο προσωπικά αγνοώ για τι πρόκειται).

Στο Vs Kitty-Yo έχουμε κάμποσους εκλεκτούς καλεσμένους να αναλαμβάνουν remixes σε tracks καλλιτεχνών της Kitty-Yo. Έτσι οι Add n to (x) αναλαμβάνουν τον Gonzales, η Mira Calix τους Rechenzentrum και οχτώ άλλοι λιγότερο γνωστοί τους υπόλοιπους του roster της kitty-yo. Περιλαμβάνονται ισόποσα όλες οι μουσικές πλευρές της Kitty-Yo, από το abstract hip hop του Gonzales μέχρι την power pop των Peaches, το experimental των Rechenzentrum και την άκρως ενδιαφέρουσα electronica των Stol.

Η συλλογή έχει ενδιαφέρον πέραν του συλλεκτικού μια και διαθέτει τονισμένα τα δυο σημαντικότερα χαρακτηριστικά της εταιρίας, την ποικιλία ήχων και στυλ και τη εκλεπτυσμένη της αισθητική. Συγκαταλέγοντας και την σχετικά χαμηλή τιμή της καταλήγουμε ότι τελικά πρόκειται για μια διόλου αδιάφορη πρόταση.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured