Τι γνώμη θα είχατε για ένα group που προέρχεται από την Νορβηγία, συνεργάζεται με τους King of Convenience, ηχογραφεί για την πάλαι ποτέ κραταιά Wall Of Sound, συμπαθεί την electro-pop όσο και τα παλιά kitch soundtracks, διαθέτει στυλ που συγκρίνεται με την ρετρό νοοτροπία των Air και δηλώνει ευθαρσώς τον θαυμασμό του για cult porno-παραγωγές; Σίγουρα οι Royksopp διαθέτουν όλα τα συστατικά εκείνα που κρίνονται ικανά να σου προσελκύσουν το ενδιαφέρον και πλέον με το Melody A.M. διαθέτουν και ένα αξιολογότατο ντεμπούτο.

Να που οι στυλιζαρισμένες retro παραγωγές που διαθέτουν όμως το ανάλογο ηλεκτρονικό background δεν είναι μόνο προνόμιο των Γάλλων αλλά και των φαινομενικά ψυχρών Νορβηγών. Το καλό είναι οτι οι Royksopp δεν μένουν μόνο στο στυλ (φανταστείτε μια μίξη trip hop, ambient, electro pop και κινηματογραφικής μουσικής) αλλά συνθέτουν ένα πληρέστατο απ’ όλες τι απόψεις δίσκο, γλυκό και χαλαρό σαν ένα ζεστό καλοκαιρινό βραδάκι.

Highlights του δίσκου, το άψογα ενορχηστρωμένο ηλεκτρονικό funk του Royksopp’s Night Out, το She’s So με το στυλ Spaghetti Western σαξόφωνο, τα chillout A Higher Place και Sparks και λίγο πολύ όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου που ελάχιστα υστερούν. Η παραγωγή ανήκει στους King of Convenience οι οποίοι μάλλον θα πρέπει να αισθάνονται λίγο άβολα γιατί εδώ συναντούν σε κάθε track περισσότερες ιδέες από ότι σε ολόκληρο το περσινό τους Quiet is the New Loud.

Το Melody A.M. είναι από εκείνα τα album που δυσκολεύονται να λειτουργήσουν μέσα στο χειμερινό ψύχος αλλά επανέρχονται και καταλαμβάνουν το cd μας με την έλευση του καλοκαιριού (βλέπε Bent, Avalances). Όσοι πάλι θέλετε να νιώσετε την καλοκαιρινή αύρα από τώρα δοκιμάστε μια δυνατή ακρόαση του Melody A.M. με κλειστά φώτα. Προσοχή όμως στην επιστροφή ε;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured